Hlavní obsah

Za oponu výjimečného turnaje aneb Když bojovníkům vládne doba roušková

Praha

Dezinfekce, roušky, rozestupy, omezený počet lidí, omezený pohyb a testy na koronavirus. Tento balíček se stal součástí prvního turnaje Oktagon Underground, který se uskuteční v sobotu od 20 hodin. Dvanáct bitev v kleci, které ale budou bez fanoušků na místě. Nemoc covid-19 zatím stále vládne. „Rozhodli jsme se, že necháme všechny bojovníky, rozhodčí, cutmeny a ty, kteří přijdou do blízkého kontaktu, otestovat,“ řekl v rozhovoru Ondřej Novotný, promotér akce.

Foto: OKTAGON MMA

Oktagon Underground proběhne bez fanoušků.

Článek

O kolik jde lidí?

Jde přibližně o čtyřicet lidí, ti musí projít testem, který stojí dva tisíce, což je další náklad asi 80 tisíc korun. Dále budeme dodržovat rozestupy, pokud přijdou novináři. Než se začne, celý prostor bude dezinfikován. Přístup budou mít jen lidi z našeho štábu. Zápasníci budou přicházet na váhu, aby byl dostatečný časový odstup mezi nimi. Máme dostatek prostorů, navíc boxernu v patře, aby se mohly dodržovat vzdálenosti, k tomu máme několik šaten, takže by se neměli zápasníci s trenéry a dalšími lidmi potkávat. Budou přicházet a odcházet postupně, abychom co nejvíce zamezili kontaktům.

Co bylo nejtěžší připravit na takový výjimečný večer?

Celý večer i s vážením zápasníků je relativně obtížný. K tomu poslat všechny na testy, což je každý turnaj téměř sto tisíc korun. Pak samozřejmě drobnosti, jak zajistit přenos, situace okolo rozhodčích. Nepotkalo nás ale nic nepřekonatelného.

Máte už výsledky testů, které jste požadovali?

Na testy jdou všichni nejpozději ve čtvrtek, výsledky ještě nemáme (rozhovor proběhl ve středu dopoledne).

V zápasech Oktagon Underground se představí bojovníci v celkem pěti vypsaných vahách a pyramidovém systému, z čehož jedna váha je věnována ženám. Finále budou vždy československá. Turnaje se odehrají v Česku a na Slovensku, termíny se budou střídat. Všech sedm (osm) turnajů budou moci fanoušci sledovat každou sobotu od 20 hodin na online platformě OKTAGON.TV. Mezi bojovníky organizátoři rozdělí 100 tisíc eur, přibližně 2 750 000 korun.

Kolik lidí bude na akci v době zápasů?

Povolili jsme dva trenéry k zápasníkovi, další bojovníci nebudou zůstávat v prostoru zápasu, nebudou se dívat na další souboje, takže v místnosti bude v jedné chvíli maximálně do padesáti lidí.

Máte z něčeho strach?

Ne.

Odmítl někdo v této době zápasit?

Byl jsem přesvědčený o pár lidech, že se přihlásí, ale nestalo se. Jde o jejich rozhodnutí, zápas není legrace, situace se jim nezdá, pravidla nevyhovují. Možná si mysleli, že tahle doba skončí dřív. Jména vám ale neřeknu.

Chcete uspořádat sedm až osm turnajů, každý týden jeden. Budou všechny bez fanoušků?

Když bude možnost pět set lidí na akci, tak bychom chtěli vytvořit atmosféru pro zápasníky, ale vzhledem k současným nařízením potřebujete halu pro patnáct set lidí. Kam v Praze, hala něco stojí, výkon kontra cena je krajně nepříznivý. Pro pět set lidí potřebujete třikrát větší halu. Přijde mi to jako nesmysl, když vidím stát lidi dvě hodiny v řade v Ikee a setkání Nočních vlků.

Turnaj bude možno sledovat v přímém přenosu přes placený kanál oktagon.tv. Jak jdou prodeje, je zájem?

Nejvíce se prodávají poslední dva dny, přesto se prodává více než normálně. Zatím ale nejde o čísla, která by nám přinesla úsměv. Uvidíme v pátek a v sobotu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články