Hlavní obsah

Šlágr Sparty s Plzní ve středu 27. května v osm večer, Slavia hraje v Mladé Boleslavi o den dříve

Na finální posvěcení program prvních dvou kol restartované fotbalové ligy sice ještě čeká, ale plán už je na stole. Samozřejmě i s televizními přenosy, které s výjimkou jednoho střetnutí přenášeného Českou televizí nabídne dychtivým fanouškům televize O2 TV. A bude to pekelné tempo, takže je logické, že pražská „S“ budou hrát v jiných dnech, aby si na obrazovkách nekonkurovala. Pro Slavii budou hracími dny úterý a sobota, pro Spartu středa a neděle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

První velký šlágr restartované ligy mezi Spartou a Plzní bude na programu večer ve středu 27. května.

Článek

Po prologu, který už v sobotu 23. května d 18 hodin obstará dohrávaný duel Teplic s Libercem vysílaný na placených kanálech O2 TV, se nejvyšší domácí soutěž naplno rozjede o tři dny později pětadvacátým kolem. A hned první dějství obnovené ligy nabídne dva šlágry. V úterý 26. května od 20 hodin duel Mladé Boleslavi s mistrovskou Slavií, o den později ve stejném čase střetnutí Sparty s Plzní.

V úterý se budou od 18 hodin navíc hrát zápasy Slovácko - Olomouc (O2 TV), Jablonec - Zlín (O2 TV) a utkání Příbram - Ostrava, které bude vysílat ČT Sport, ale samozřejmě i O2 TV. Ve středu 27. května pak přijdou na řadu ještě duely Českých Budějovic s Libercem (O2 TV), Opavy s Karvinou (O2 TV) a Bohemians s Teplicemi (O2 TV).

Pochopitelně že se stále platnými protkoronavirovými opatřeními, která omezují počet osob na fotbalových stadionech, si budou muset poradit i televizní společnosti. „Jsme připraveni. O zajištění přenosů se postará patnáct našich lidí přímo na stadionech. Dva komentátoři, reportér, kameramani, technici, do počtu patnácti osob se vejdeme. A k tomu specialisté v přenosovém voze, takže dohromady půjde o pětadvacet lidí," ujišťuje s předstihem výkonný ředitel O2 TV Sport Marek Kindernay a dodává, že pravidelné předzápasové studio se přesune v této mimořádné době ze stadionů do prostor pražské O2 Universum.

Vysílat se tedy bude, vidosystém VAR bude rovněž při utkáních využíván.

„Pojedeme v normálním režimu, jako před přerušením ligy," potvrdil šéf LFA Dušan Svoboda.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozhodčí Pavel Julínek sleduje videozáznam během utkání Liberce se Spartou.

Stejně tak stvrdil, že před restartem ligy podstoupí první dva testy na koronavir všichni hráči a členové realizačních týmů v celé lize, rozhodčí pak budou testováni dokonce před každým utkáním.

„Jsou přece jen v jiném režimu než fotbalisté a trenéři. Většinou mají své civilní zaměstnání a jsou tudíž v kontaktu s daleko širším okruhem lidí než hráči," vysvětluje Svoboda.

Druhé dějství restartované sezony bude na programu během posledního květnového víkendu. Vedoucí Slavia bude za asistence kamer O2 hrát v sobotu 30. května od 20 hodin s Jabloncem, druhá Plzeň o dvě hodiny dříve doma s Mladou Boleslaví (rovněž O2 TV).

Sobotní program pak doplní od 16 hodin střetnutí Zlína s Ostravou (O2 TV), Olomouce s Příbramí (O2 TV), a Liberce se Slováckem (O2 TV). V neděli 31. května přivítají od 16. hodin Teplice Opavu a Bohemians České Budějovice (ČT Sport), od 18.00 se hraje střetnutí Karviné se Spartou (O2 TV).

Reklama