Hlavní obsah

Silný zážitek! Biatlonistka Davidová se ujala nové role

Silný zážitek ji nasměroval do nové role, která ale pro její okolí nemůže být zase až takovým překvapením. Markéta Davidová opětovně dala najevo lásku ke koním a všemu, co s nimi souvisí, a celé to jen potvrzuje, že jejím světem zdaleka není jen biatlon, v němž jí patří pozice české jedničky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová na archivním snímku.

Článek

„Jsem moc ráda, že vám můžu oznámit, že jsem se stala patronkou České hiporehabilitační společnosti,“ píše na sítích.

Prostředí pro ni rozhodně není nové. Mohla do něj více nahlédnout i díky bakalářskému oboru na vysoké škole, ale koně jsou její láskou už dávno.

„Jako holka z Jizerských hor jsem v podstatě dřív ťapkala na běžkách, než chodila po svých. Ke sportu jsem byla vedená od malička. Kolem 11 let se k tomu přidali ještě koně, řekla bych, že láska na první pohled,“ vzpomíná na stránkách české hiporehabilitační společnosti na to, s čím bylo spojeno její dětství a čemu doslova propadla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová během odletu biatlonové reprezentace na kemp před ZOH 2018 v Pchjongčchangu.

„Od té doby každý svůj volný čas trávím ve stájích. Je to pro mě neskutečný relax a dobití energie,“ přiznává dále.

Bylo jasné, že po maturitě se koně stanou více méně i součástí jejího dalšího vzdělávání. „A tak jsem začala studovat na ČZU zoorehabilitaci a asistenční aktivity se zvířaty,“ připomíná, s čím kombinuje zaměření na biatlon.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová s bronzovou medailí po sprintu na 7,5 km v rámci Světového poháru v březnu 2020 v Novém Městě na Moravě.

„V prvním ročníku jsem byla na praxi v jednom hiporehabilitačním středisku a musím říct, že to ve mně nechalo neuvěřitelně silný zážitek. Jedna věc je, když se o hipoterapii učíte z papíru, a druhá, když vidíte, jak to funguje naživo,“ nalézá seberealizaci, která jí patrně vydrží déle než biatlon, kterému se bude věnovat možná jen do příští olympiády.

Reklama

Související témata: