Hlavní obsah

Češi v bundeslize bez trenéra! Kouč musí pykat, protože si šel koupit pastu na zuby

Augsburg/Praha

Místo premiéry na lavičce nového klubu bude pykat. Kouč bundesligového Augsburgu Heiko Herrlich nesmí svůj tým vést při restartu nejvyšší německé fotbalové soutěže v sobotním duelu proti Wolfsburgu, protože porušil přísná karanténní opatření.

Foto: Profimedia.cz

Kouč Augsburgu Heiko Herrlich.

Článek

48letý trenér totiž opustil týmový hotel kvůli nákupu drobností jako zubní pasta či tělový krém. Trestem ze strany vedení ligy za porušení karantény je, že Herrlich nesmí v příštím bundesligovém utkání na stadion, kde si měl na lavičce nového týmu odbýt premiéru.

V prohlášení na oficiálních stránkách klubu se bývalý kouč Leverkusenu omluvil.

„Udělal jsem chybu, že jsem hotel opustil. I když jsem při opuštění hotelu dodržel jinak všechna hygienická opatření, nemohu to už vzít zpět. V této situaci jsem nedostál své role vzoru pro mužstvo a veřejnost. Budu důsledný a ponesu za své pochybení následky. V sobotu nepovedu svůj tým proti Wolfsburgu," kál se Herrlich.

Vedení Augsburgu, jehož barvy reprezentuje také české trio Tomáš Koubek, Marek Suchý a Jan Morávek, oznámilo, že během příštích dnů provede další testy na koronavirus. Herrlich bude smět vést tréninky svého týmu, jakmile bude mít dvakrát test negativní.

Do Augsburgu přišel v březnu po odchodu Martina Schmidta, krátce předtím, než byla soutěž přerušena. Smlouvu s aktuálně 14. týmem tabulky podepsal do června 2022.

Reklama

Související témata: