Hlavní obsah

Světová jednička má jasno: Golf s Trumpem? Už nikdy!

Miami/Praha

Ikona světového golfu Rory McIlroy kategoricky vyloučil, že by si ještě v budoucnu někdy zahrál partičku s prezidentem USA Donaldem Trumpem. „Ne, už nikdy,“ ujistil v Podcastu McKellar-Golf hráč ze Severního Irska, jenž se letos v lednu poprvé od roku 2015 vrátil do čela světového žebříčku. McIlroy se připojil k té části veřejnosti, která kritizuje šéfa Bílého domu za jeho politiku během koronavirové krize.

Foto: Profimedia.cz

Golfista Rory McIlroy hovoří na greenu s americkým prezidentem Donaldem Trumpem.

Článek

„To není způsob, jakým by měl první muž světové velmoci a státu jednat. Měl by mít více diplomatických dovedností. A já se domnívám, že tuto schopnost v těchto těžkých časech (Trump) neprokazuje," prohlásil McIlroy.

Jednatřicetiletý golfista si zahrál s Trumpem golf „z úcty k úřadu prezidenta" v únoru roku 2017 na jednom z mnoha hřišť, která americký multimiliardář a vášnivý hráč golfu vlastní, ve West Palm Bech na Floridě. Od některých fanoušků to pak na sociálních sítích pořádně schytal.

Podle dvojnásobného šampiona FedEx Cupu byl ale tehdy prezident USA charismatický a ke všem se choval dobře. „To ale neznamená, že souhlasím se vším nebo čímkoli co udělá," vysvětlil McIlroy

V neděli ho čeká charitativní zápas o tři miliony dolarů pro nadaci podporující zdravotní sestry. Na hřišti Seminole Golf Club na Floridě vytvoří dvojici s Dustinem Johnsonem, jejich soupeři budou Rickie Fowler s Matthewem Wolffem.

Reklama

Související témata: