Hlavní obsah

Bože, celá se třesu! Sportovní ikony dojaly zdravotní sestru k slzám

New York/Praha

Bylo to řečeno již mnohokrát, ale stále stojí za to připomínat si, že hrdiny v současných těžkých dnech koronavirové pandemie jsou lékaři, sestry a další zdravotní personál. A uvědomují si to i sportovní velikáni. Dva z nich, švýcarský tenista Roger Federer a americký bývalý quarterback New York Giants Eli Manning, vyjádřili v pořadu ESPN svůj obdiv a dík zdravotní sestře Christianne Calderónové, jež se stará o nemocné s covid-19 v jednom z hotspotů v těžce zasaženém New Yorku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roger Federer na archivním snímku.

Článek

„Můj Bože, celá se třesu," reagovala překvapená Calderónová ve chvíli, kdy se na druhé straně videohovoru objevil její tenisový idol. „Vy jste pro nás superhrdinové," složil dvacetinásobný grandslamový vítěz poklonu zdravotníkům, kteří ve složitých podmínkách každodenně zachraňují lidské životy. A když se vzápětí přidal se svým poděkováním i Manning, vyhrkly americké zdravotní sestřičce slzy dojetí.

„Děláme jen svou práci a víte, i my počítáme vítězství. Tím jsou pro nás chvíle, kdy může být pacient propuštěn nebo už je třeba schopen dýchat bez ventilátoru," odpověděla Calderónová.

Spojené státy americké jsou zemí s nejvyšším výskytem případů infekce. Evidují již přes 1,44 milionu nakažených, z čehož 87 493 pacientů zemřelo.

Reklama