Hlavní obsah

Djokovič: Chci hrát tenis do čtyřiceti a překonávat rekordy

Bělehrad

Srbský tenista Novak Djokovič krátce před 33. narozeninami uvedl, že ani v nejmenším nepomýšlí na konec kariéry. Aktuální světová jednička má před sebou v tenise ještě velké cíle a dokáže si představit, že bude hrát do čtyřiceti let.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Skvělý showman Novak Djokovič.

Článek

"Myslím, že toho můžu v tenise ještě hodně dosáhnout. Můžu vyhrát další grandslamy a překonat rekord v počtu týdnů na pozici světové jedničky. To jsou jednoznačně moje cíle," řekl Djokovič v rozhovoru s americkým sportovním novinářem Grahamem Bensingerem, jenž za ním na dva dny přijel do Bělehradu.

Srbský tenista získal v lednu v Austrálii svůj 17. grandslamový titul a má na dosah své největší rivaly Rafaela Nadala (19) a Rogera Federera (20). V jeho prospěch hraje i to, že je z nich nejmladší: Španělovi je o rok víc a Švýcar dokonce v srpnu oslaví už 39. narozeniny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rozloučení Radka Štěpánka (vlevo) s kariérou po boku Novaka Djokoviče.

Federerovi také patří rekord v počtu týdnů strávených v čele světového žebříčku (310). Djokovič, jenž bude mít třiatřicáté narozeniny příští týden, je světovou jedničkou 282 týdnů.

"Nevěřím v žádná omezení, chci hrát ještě dlouho," vyslal Djokovič varování svým soupeřům, mladším i starším. "Asi už dlouho nevydržím hrát v takové intenzitě s tolika turnaji a cestováním. Ale pokud se budu soustředit jen na ty největší a pro mě nejdůležitější turnaje, můžu klidně hrát do čtyřiceti let," řekl jeden z nejlepších tenistů historie.

Reklama

Související témata: