Hlavní obsah

Ibrahimovicova socha se má na přání města Malmö stěhovat

Socha švédské fotbalové hvězdy Zlatana Ibrahimovice v Malmö se po opakovaných útocích vandalů nejspíš bude stěhovat. Jak uvedla místní média, vedení města se o tom chystá rozhodnout na pondělním zasedání a zároveň se chce obrátit na fotbalový klub Malmö FF s žádostí, aby navrhl jiné místo.

Foto: Sport.cz

Kanonýr Zlatan Ibrahimovic

Článek

Třímetrová a půltunová socha slavného útočníka a malmöského rodáka byla poblíž místního stadionu odhalena loni v říjnu. Cílem vandalů se začala stávat poté, co Ibrahimovic v listopadu oznámil, že investoval do konkurenčního stockholmského klubu Hammarby IF.

Nejvážněji poškozena byla na začátku ledna. Neznámí pachatelé postavu odřízli v kotnících a socha se zhroutila na plot, který ji od předchozího útoku chránil. Dílo poté bylo odstraněno kvůli nutným opravám a je uschováno na tajném místě, v létě má být znovu instalováno.

Ibrahimovic, který v Malmö hrál na počátku kariéry, strávil ve Švédsku dvouměsíční koronavirovou pauzu a absolvoval několik tréninků právě v Hammarby. Nyní už je osmatřicetiletý kanonýr zpět v Itálii, kde se po povinné dvoutýdenní karanténě připojí ke svému současnému celku AC Milán.

Reklama

Související témata: