Hlavní obsah

Skvělá zpráva pro boleslavské fanoušky. Kapitán pokračuje

Mladá Boleslav

Ostřílený záložník Marek Matějovský oblékne dres Mladé Boleslavi i v příští sezoně. Bývalý fotbalový reprezentant, který se zotavuje z opakované operace achilovky a do zbytku letošního ročníku už nezasáhne, prodloužil se Středočechy kontrakt o jeden rok. Klub o tom v neděli informoval v tiskové zprávě.

Foto: FK Mladá Boleslav

Kapitán Marek Matějovský bude i nadále oblékat mladoboleslavský dres.

Článek

„Nechci teď dělat nějaké velké závěry a prognózy, kdy a jak se vrátím na hřiště. Jsem především rád, že můžeme spolu dál fungovat," uvedl 38letý kapitán Boleslavi, který zažil hodně smolný start do nového roku.

Na konci ledna si během úvodního přípravného zápasu v rámci soustředění na Maltě přetrhl achilovku a musel na operaci, což byla pro celý klub a jeho fanoušky pořádná rána. Chystal se na několikaměsíční pauzu, jenže na konci dubna přišla další špatná zpráva. Při posilování na kole si zranění obnovil a absolvoval další zákrok, čímž se jeho fotbalová pauza protáhne. Přesto boj o návrat nevzdává.

„Cítím se dobře, poslední kontrola potvrdila, že léčba probíhá, jak má a začnu tak s posilováním," hodnotí Matějovský s dávkou optimismu průběh rekonvalescence. Byť si žádný termín návratu na trávníky neurčil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský z Mladé Boleslavi během utkání 2. předkola Evropské ligy

„Uvidím, jak to půjde den po dni," říká zkušený špílmachr. Navzdory věku patří stále k velkým tahounům mužstva. Na podzim režíroval bolelavskou hru, hned sedmkrát přihrál na gól.

„Věřím, že se vrátí na hřiště v plné síle a především s herní kreativitou, kterou spoluhráči efektivně využívají a soupeři se jí obávají," prohlásil prezident klubu Josef Dufek na adresu středopolaře, který restart nejvyšší soutěže kvituje. „I když jsem momentálně zraněný, jsem rád, že se liga znovu rozjede, protože fotbal jistě chyběl nejen nám hráčům, ale i většině lidí. Situace s koronavirovou pandemií se v České republice zvládla dobře a to napomohlo tomu, aby se opět začal fotbal hrát," dodal Matějovský.

Foto: FK Mladá Boleslav

Záložník Marek Matějovský a prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.

Reklama

Související témata: