Hlavní obsah

Je čas na novou kapitolu. Další tenistka odchází ze scény

Madrid/Praha

Španělský tenis přichází o oporu. Kariéru se rozhodla ukončit bývalá světová čtyřiapadesátka. Silvia Solerová-Espinosaová o tom informovala na sociálních sítích, kde zavzpomínala na své začátky i kariéru. „Miluji tenis od prvního dne, kdy jsem se s ním setkala, teď je ale čas začít novou kapitolu,“ uvedla dvaatřicetiletá tenistka.

Foto: Profimedia.cz

Silvia Solerová-Espinosaová.

Článek

Letošní sezona je sice přerušena, v tenise se ovšem stále něco děje. Tenisté z nižších míst v žebříčku si stěžovali, že nemají v současné těžké době na živobytí, a tak se diskutovalo, jak jim pomoci. Dalším žhavým tématem je pak spojení Tenisové asociace profesionálů ATP a Ženské tenisové asociace WTA.

Jsou tady ale odchody známých tenisových jmen ze scény. Kariéru nedávno ukončily grandslamové šampionky Maria Šarapovová, Caroline Wozniacká, Jekatěrina Makarovová nebo třeba Vania Kingová. Teď se poslední krok rozhodla učinit i španělská opora. Na kurtech už neuvidíme Silvii Solerovou-Espinosaovou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Querido tenis: Me enamoré de ti con solo 5 añitos, en Elche. Mis padres solían jugar su partido de dobles con los amigos y mis hermanas y yo empezamos a tener el primer contacto con una raqueta. Me cautivaron esas clases en las que me divertía muchísimo y que siempre terminaban contando un chiste para despedirnos hasta el próximo fin de semana. Junto a ti he vivido los mejores momentos de mi vida; me has enseñado sobre el deporte y sobre la vida. He crecido contigo y también hemos sufrido juntos. Hoy te escribo esta carta porque después de muchos años disfrutando , gracias a ti, de una vida privilegiada, tengo que decirte adiós. Es un adiós desde el cariño, porque desde que era pequeñita descubrí que eres mi pasión y eso seguirá siendo así de por vida, pero ha llegado el momento de disfrutarte desde otras perspectivas. Quisiera darle las gracias en especial a mis padres, mis hermanas y a Blanca; sin ellos esto no hubiese sido posible, su apoyo incondicional ha sido el mejor de mis pilares. En este camino, pese a la soledad que siempre se asocia a vivirte, tuve la suerte de seguir rodeada de mis amigos de siempre, y pude formar equipos con profesionales que siempre buscaron lo mejor para mí y de los cuales aprendí muchísimo. Si hay algo que en este precioso viaje me ha enseñado la vida es que los sueños se pueden hacer realidad y que sólo el trabajo te puede acercar a ellos. Te quiero tenis, desde el primer día que te vi! Hasta siempre, Silvia #tenis #tennis #goodbye #hastasiempre

Příspěvek sdílený Silvia Soler Espinosa (@silviasolerespinosa),Kvě 15, 2020 v 10:16 PDT

Španělská tenistka své rozhodnutí oznámila na sociálních sítích, kde zavzpomínala nejen na svou kariéru, ale i začátky. „Do tenisu jsem se zamilovala, když mi bylo pět let. Rodiče hráli se svými přáteli čtyřhru a tehdy jsem se poprvé dostala do kontaktu s raketou. Byla jsem uchvácena,“ zavzpomínala Solerová-Espinosaová.

Bývalá světová čtyřiapadesátka během kariéry dokázala porazit třeba grandslamové vítězky Sloane,Stephensovou a Francescu Schiavoneovou. Na titul dosáhla ve čtyřhře, když spolu s Andreou Klepačovou ovládla před šesti lety turnaj v New Havenu. „S tenisem jsem zažila nejkrásnější chvíle v životě. Teď je ale čas rozloučit se s vrcholovým sportem a začít novou kapitolu,“ dodala hráčka, která reprezentovala svou zemi ve Fed Cupu.

Reklama