Hlavní obsah

Kouč Chelsea Lampard doufá, že dokončí sezonu se stejným kádrem

Trenér fotbalistů Chelsea Frank Lampard doufá, že hráči, kterým v červnu vyprší smlouva, v případě obnovení sezony Premier League po pauze vynucené pandemií koronaviru podepíšou krátkodobý kontrakt. Hráčská legenda "Blues" by ráda dokončila ročník se stejným kádrem.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Kouč Chelsea Frank Lampard slaví gól

Článek

Prodloužení hráčských smluv doporučila mezinárodní federace FIFA. Kontrakty, které vyprší k datu původního konce ročníku, tedy k 30. červnu, se mají prodloužit do nového konce sezony. Třicátého června vyprší smlouvy záložníkovi Willianovi a útočníkovi Olivieru Giroudovi.

"Jde o hvězdy, takže mi to samozřejmě dělá starosti. Ti hráči, kterým vyprší kontrakt, klubu odvedli skvělé služby a mají k němu velké pouto. Ale samozřejmě se teď budou obávat, na čem jsou. A pokud se zkrátí přípravné období před novou sezonu, chtějí mít nějakou jistotu," řekl Lampard pro klubový web.

"Snad se dokážeme dohodnout, aby zůstali, protože pokud začneme znovu hrát, rád bych, aby kádr vypadal stejně jako po celou sezonu. Jak to dopadne, teprve uvidíme," prohlásil kouč Chelsea. Londýnskému celku patřila před přerušením ligy čtvrtá příčka, která jako poslední zaručuje start v Lize mistrů.

Kluby Premier League dnes čeká konferenční hovor, během něhož budou hlasovat o návratu k týmovému tréninku. "Hlavní je zdraví a bezpečnost. Také ale musíme myslet na kondici hráčů, co se týče zranění, a jak se můžeme posouvat dál, když nemáme ponětí o termínu příštího zápasu," uvedl Lampard.

Reklama

Související témata: