Hlavní obsah

Obrovská pocta pro hokejového reprezentanta! Prestižní ocenění získal jako první Čech

Moskva/Praha

Reprezentační útočník Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva byl jako první český hokejista vyhlášen nejužitečnějším hráčem Minulý týden se mu dostalo velké pocty, když byl samotnými hokejisty Kontinentální ligy vyhlášen třetím nejlepším hráčem předčasně ukončené sezony, nyní se český reprezentant Dmitrij Jaškin z Dynama Moskva dočkal dalšího uznání. Vedení KHL jej jako prvního českého hokejistu vyhlásilo nejužitečnějším hráčem základní části uplynulého ročníku soutěže a získal tak ocenění Zlatá hokejka.základní části Kontinentální ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin v dresu české hokejové reprezentace.

Článek

„Je opravdu skvělý pocit být vybrán pro tak prestižní ocenění, zvlášť když to byla má první sezona v lize," citují Jaškina oficiální stránky KHL.

Sedmadvacetiletý Jaškin má za sebou vynikající premiérovou sezonu v KHL, do které loni v létě zamířil po sedmi sezonách strávených v zámoří. Rodák z Omsku v 58 zápasech za Dynamo Moskva vstřelil 31 gólů, víc jich nasázel jen Kirill Kaprizov z CSKA Moskva (33). Druhá příčka patřila Jaškinovi s 63 body i v tabulce produktivity celé soutěže (za spoluhráčem Vadimem Šipačovem).

V osmifinále play off přidal účastník MS 2018 a 2019 a Světového poháru 2016 v šesti duelech stejný počet bodů za tři branky a tři nahrávky. Po postupu přes Spartak Moskva do čtvrtfinále ale byla soutěž kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončena.

Před měsícem se pak Jaškin dočkal podpisu nové dvouleté smlouvy s Dynamem. Kontrakt nicméně obsahuje klauzuli, že pokud Jaškin po nadcházející sezoně obdrží zajímavou nabídku z NHL, moskevský celek mu nebude bránit v odchodu.

„Přijde ještě něco dalšího? Dokonalost nezná hranic. Trénujeme a hrajeme, takže se můžeme zlepšovat. Je před námi ještě spousta práce. Nová sezona nebude jednoduchá a od první vteřiny musíme všichni dokazovat, že předchozí úspěchy nebyly náhodné," naráží Jaškin na fakt, že spolu s Šipačovem a Švédem Andrém Peterssonem (pro příští sezonu má namířeno z Dynama do Jaroslavle) byli vyhlášeni nejproduktivnější ofenzivní lajnou soutěže.

Kontinentální pohár Viktora Tichonova jako cena pro nejlepší tým základní části získalo moskevské CSKA, jeho útočník Kirill Kaprizova pak byl vyhlášen nejlepším střelcem. Nejproduktivnějším hráčem byl vyhlášen Šipačov, nejproduktivnějším obránce Mikko Lehtonen z Jokeritu Helsinky, nejlepším brankářem Timur Biljalov z Kazaně.

Cena Alexeje Čerepanova pro nejlepšího nováčka patří Arťomu Galimovovi rovněž z Kazaně a trofej za oddanost hokeji pro nejlepšího veterána či trenéra náleží útočníkovi Podolsku Alexandru Sjominovi.

Reklama