Hlavní obsah

Nová tvář pro Plzeň! Získala zkušeného obránce

Už šestou posilu hlásí během letní přestávky hokejová Plzeň. Defenzivu Západočechů vyztuží devětadvacetiletý Matěj Stříteský, jenž minulou sezonu působil v Karových Varech. Vsetínský odchovanec podepsal s Indiány roční smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Matěj Stříteský ješté v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

„O Matěje jsme měli zájem už v průběhu minulé sezony, protože jsme sháněli praváka do obrany, ale byl pod smlouvou, tak jsme rozhlíželi i jinde," uvedl pro klubový web Plzně její sportovní manažer Tomáš Vlasák.

„Když jsme se dozvěděli, že Matěj ve Varech skončil, vstoupili jsme do jednání a prezentovali jsme, že o jeho služby máme velký zájem. Je silný jak ve hře dozadu, tak má velice dobrý ofenzivní potenciál. Má navíc vynikající střelu," doplnil Vlasák.

Stříteský si tak po Vsetínu, Litvínovu, Mladé Boleslavi, Jihlavě, Liberci a Karlových Varech vyzkouší už sedmý extraligový klub. V nejvyšší soutěži odehrál i s play off 543 zápasů, v nichž vstřelil 58 gólů a přidal 100 asistencí.

„Jedná se o závazek, protože klub má nějaké očekávání, ale to stejně jako já od sebe. Je to pro mě velká motivace. Plzeň je super organizace, jež se dlouhodobě pohybuje v horních patrech tabulky. Chtěl bych svým podílem přispět, aby se nová sezona podařila a my byli co nejvýš," prohlásil Stříteský, jenž v minulosti odehrál i čtyři zápasy za českou reprezentaci.

Před Stříteským už Plzeň během pauzy získala z Chomutova brankáře Dominika Pavláta a Viktora Langa, z Vítkovic se vrátil zadák David Kvasnička. Do útoku přišli Pavel Musil z Olomouce a David Stach z Kladna.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice