Hlavní obsah

Rozhodnuto! Skotská liga skončila, Celtic má titul, Zlámalův tým sestoupil

Skotské fotbalové kluby se dohodly na předčasném ukončení sezony. Titul obhájil Celtic Glasgow, který vyhrál podeváté za sebou a celkově rozšířil počet ligových prvenství na 51. Sestoupili fotbalisté Heart of Midlothian s českým brankářem Zdeňkem Zlámalem. Vedení ligy o tom informovalo v prohlášení.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalisté Celtiku Glasgow obhájili titul

Článek

Skotská liga byla kvůli pandemii koronaviru přerušena 13. března po neúplných 30 z celkových 38 kol. Počátkem dubna vedení skotského svazu prodloužilo nucenou pauzu minimálně do 10. června. V polovině dubna předčasně skončily tři nižší soutěže a vítězem druhé ligy byli vyhlášeni Dundee United, kteří postoupili mezi elitu.

O konečném pořadí nejvyšší soutěže rozhodl bodový průměr. V tabulce tak nastala jediná změna, když se St. Johnstone posunul na šestou příčku místo Hibernian, které odehrálo o zápas víc. Celtic oproti městským rivalům Rangers sehrál o utkání více, měl však k dispozici suverénní náskok 13 bodů. K dorovnání rekordního počtu titulů Rangers schází Celticu tři prvenství. Naopak Hearts ztráceli na předposlední Hamilton čtyři body.

"Všichni bychom raději viděli, kdyby se rozhodlo na hřišti, na stadionech a před fanoušky. Covid-19 napáchal na sportovních soutěžích po celém světě škody, jejichž následky budeme dlouho pociťovat," uvedl v prohlášení předseda skotské ligy Murdoch MacLennan.

"Omezení nařízená skotskou vládou a hluboké obavy o bezpečnost hráčů i diváků nedaly lize žádnou jinou reálnou možnost než zbytek ročníku zrušit. Všem klubům děkujeme za jejich podporu při tomto rozhodnutí," konstatoval MacLennan.

Skotská soutěž se zařadila po bok belgické, francouzské a nizozemské ligy, kde ročník rovněž předčasně skončil.

Reklama

Související témata: