Hlavní obsah

Odmítám trénovat, mám strach o syna, vzkázal bývalý parťák českého reprezentanta

Watford/Praha

Anglická liga spouští plán na rozběhnutí zastavené sezony. Týmy se v průběhu úterý vracejí k tréninkům v menších skupinkách. Z řad fotbalistů ale zaznívá ostrá kritika. Kapitán Watfordu Troy Deeney se odmítl přidat ke spoluhráčům a sabotuje snahu Premier League na restart soutěže. Anglický fotbalista původem z Jamajky nechce potenciální nákazou novým typem koronaviru ohrozit svého pětiměsíčního syna.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Watfordu Troy Deeney

Článek

Projekt restartu Premier League dostal zelenou a kluby se v úterý vrátí ke společným tréninkům. Toho se ale nezúčastní bývalý parťák Matěje Vydry z Watfordu - útočník Troy Deeney.

„Mám pětiměsíčního syna, který má problémy s dýcháním. Odmítám trénovat, stačí jeden nakažený, abych to chytil, a já nechci nějakou nemoc přinést domů," předeslal jednatřicetiletý útočník v pořadu Talk the Talk YouTube show svůj záměr, nedostavit se v úterý do tréninkového centra.

„Oznámil jsem, že na trénink nepřijdu. Nechci svou rodinu vystavovat nebezpečí. Ztratil jsem svého otce, své prarodiče. Ty, na kterých mi záleží, mám nyní u sebe a jsou pro mě důležitější než peníze," dovysvětlil Deeney motivaci ke svému bojkotu.

Podle Deeneyho navíc existuje čtyřikrát větší riziko nakažení a dvakrát větší riziko těžkého průběhu nemoci u lidí tmavé pleti, stejně jako u Asiatů. „Dělají se kvůli tomu nějaké testy navíc? Proč bych se měl vystavovat riziku," dodal kapitán Watfordu.

Návrat k tréninku po malých skupinách je prvním krokem na cestě k obnovení sezony anglické ligy, která se kvůli pandemii koronaviru zastavila 13. března. Restart soutěže je naplánován na červen. Před přerušením se stihlo odehrát neúplných 29 kol z celkových osmatřiceti.

Reklama

Související témata: