Hlavní obsah

Florbalisté se sejdou v červnu na prvním soustředění před MS

Čeští florbalisté se po uvolnění opatření proti šíření koronaviru sejdou na začátku června v Hostivici a absolvují první ze série soustředění před prosincovým mistrovství světa v Helsinkách. Pro svěřence finského trenéra Petriho Kettunena to bude první akce od kvalifikace MS v lotyšské Liepaje z přelomu ledna a února.

Foto: Martin Flousek/Český florbal

Trenér Petri Kettunen po boku (zprava) Toma Ondruška, Adama Delonga a Daniela Šebka.

Článek

"Ačkoliv není situace kolem pandemie covid-19 ještě úplně vyjasněná, jsme rádi, že můžeme absolvovat toto soustředění. Hráči jsou velmi motivovaní připojit se k národnímu týmu po tak dlouhé pauze a těší se na společné setkání," řekl webu Českého florbalu Kettunen.

Kouč, pod kterým odmítají někteří hráči v čele s bývalým kapitánem Matějem Jendrišákem reprezentovat, povolal 17 z 20 hráčů z kvalifikace. Z nich chybí jen obránce Jan Marvánek a útočníci Martin Kisugite a David Šimek. Kádr doplnili brankář Radovan Michajlovič, obránci Jakub Gruber, Ondřej Němeček, Jan Řehoř, Milan Tichý a Daniel Maxa, který se chystá na premiérovou reprezentační akci. V útoku se vracejí Marek Beneš, Adam Delong, Filip Langer, Josef Rýpar, Ondřej Svatoš a Radek Valeš.

"Na soustředění chceme položit základy taktické části naší hry - útok, obrana a také speciální formace. Samozřejmě jsou klíčové také teambuilding a práce na atmosféře v týmu," uvedl Kettunen, který po prosincovém odstoupení asistentů Pavla Bruse a Milana Fridricha vede tým s krajany Akselim Ahtiainenem a Karem Kuussaarim.

Musí vyrovnat s tím, že hráčům kvůli pandemii koronaviru předčasně skončila sezona v polovině března a museli se připravovat s omezenými možnostmi individuálně.

"Bude zajímavé vidět, na jaké úrovni hráči jsou a jak si poradili s individuálním tréninkem v době pandemie," prohlásil Kettunen. "Pozitivem této nominace je, že kvůli zraněním a z dalších pochopitelných důvodů postrádáme jen pár hráčů. Tato soupiska míří směrem k šampionátu a všichni jsme velmi motivovaní pustit se opět do práce," dodal Kettunen.

Reklama