Hlavní obsah

Mladá Boleslav se vrací do plného tréninku a k zápasům, další testy dopadly dobře

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Postarali se o první pozitivní test na kronavirus v lize, další se objevil ve Slavii. Druhý test na koronavirus u fotbalistů Mladé Boleslavi ovšem další nakažené nepotvrdil, takže tým se vrací do plnohodnotného tréninku. V karanténě tak zůstává pouze hráč s pozitivním testem z první vlny. Mladoboleslavští dnes odpoledne už dokonce odehrají dva přípravné zápasy s dalším ligovým týmem Bohemians Praha 1905.

Foto: fkmb.cz

Daniel Pudil na tréninku s Mladou Boleslaví.

Článek

Mladoboleslavští fotbalisté během úterý absolvovali další test a všichni měli negativní výsledek. Potvrdila to mluvčí středočeských hygieniků Dana Šalamunová.

Poté, co měla o víkendu jedna z testovaných osob klubu pozitivní test, byl dotyčný umístěn do izolace. Ostatní členové hráčského i realizačního kádru a další zaměstnanci klubu se po dvou dnech volna sešli na přetestování v úterý ráno.

Výsledky opakovaných testů neprokázaly žádnou nákazu a tým se může vrátit do tréninkového procesu. Podobný režim nyní z rozhodnutí místní hygienické stanice čeká pražskou Slavii, která se podrobí kontrolnímu přetestování v pátek.

"V rámci téměř 1500 osob, které se účastní plošných testů Ligové fotbalové asociace před plánovaným restartem ligy, tak zůstávají i nadále pouhé dva pozitivní případy, u kterých se současně nevyskytují žádné příznaky," komentuje situaci LFA.

Všechny profesionální kluby první a druhé nejvyšší soutěže, včetně Mladé Boleslavi a Slavie, čeká druhá vlna testů organizovaných asociací o následujícím víkendu a hned po něm, tedy těsně před prvními mistrovskými zápasy při restartu soutěžního ročníku.

"Pouze kluby Liberce a Teplic druhé testy metodou PCR absolvují s předstihem, aby mohly nastoupit k sobotní dohrávce 23. kola," dodává LFA.

Reklama

Související témata: