Hlavní obsah

Česká eRepre prohrála v evropském šampionátu i s Belgií

Praha

Čeští fotbalisté projektu eRepre v Nations Cupu stále čekají na vítězství. Týden po prohře se Severní Makedonií ve svém druhém utkání eFootball Pro Evolution Soccer prohráli s reprezentanty Belgie 1:2. Tak ani napodruhé. Česko nestačilo na Belgii a postup se vzdaluje. Tentokrát se ovladače chopil druhý český zástupce Dalibor Zlomek alias KillDalos, proti kterému se postavil Belgičan Milan17Jon. Belgie po druhé výhře vede skupinu B.

Foto: FAČR

Česká eRepre je reprezentačním týmem v eFotbale, který působí pod záštitou Fotbalové asociace České republiky.

Článek

V úvodní bitvě proti Severní Makedonií se nedařilo Svatopluku Sýkorovi, proto stál před KillDalosem těžký úkol – porazit Belgii. V prvním utkání nastoupil za Liverpool FC, jeho soupeř Milan zvolil národní výběr své země.

V prvním poločase zahajovacího střetnutí jasně dominoval KillDalos, ale stejně jako minulý týden syky nedokázal skórovat. To ho mohlo mrzet v 50. minutě, kdy hned z první střely Milana skóroval Lukaku. I když měl v tu chvíli KillDalos 76 % držení míče, musel dotahovat. Belgičan se pak úplně zatáhl do obrany, přes kterou se český reprezentant nedokázal prokousat. Výsledek 1:0 pro Belgii znamenal i její stejné vedení v sérii.

Oba hráči byli zřejmě s výkonem svých týmů spokojeni, a tak si je ponechali i do druhého zápasu. A opět to vypadalo, že se diváci dočkají minima gólů. Jako první se mezi střelce zapsal KillDalos díky Robertu Firminovi. Po změně stran to pro české barvy vyhlíželo ještě lépe. Střelu Chamberlaina dokázal belgický brankář vyrazit, ale na dorážku Mohameda Salaha nedosáhl. Česko vedlo 2:0.

Snížení ale český reprezentant Belgii doslova věnoval, když po velké individuální obraně vstřelil branku Lukaku. V závěru se tento hráč prosadil ještě jednou, když zůstal úplně sám za obranou KillDalose. Rozhodovalo prodloužení, ve kterém Belgie nechala ofenzivní rozložení z konce základní hrací doby. Jako špatná volba se tento krok ukázal v 95. minutě, kdy vedení pro Čecha zařídil Xherdan Shaqiri. Už o sedmi minut později navíc zvýšil Origi. Za stavu 5:2 po dalším zásahu Origiho se zdálo být rozhodnuto.

Ten ale hned vzápětí dostal červenou kartu za skluz zezadu a Belgičan tak dostal prostor pro zdramatizování. To se mu také podařilo. Ve 114. minutě se z blízka prosadil Batshuayi a hned o další tři minuty dal ten samý hráč Belgii naději. A to nebylo vše. V posledních vteřinách nastřelil ještě Belgičan tyč, ale srovnat už nedokázal. Srovnáno.

Do rozhodujícího duelu zvolil Belgičan Juventus, KillDalos zůstal u svého oblíbeného Liverpoolu. Začátek českému hráči nevyšel a už od 15. minuty musel kvůli propadnutí svého hráče dotahovat. Skóre otevřel Dybala. Belgičan byl v prvním poločase jednoznačně lepším hráčem. I po pauze nedokázal KillDalos překonávat propracovanou obranu Milana. S ubývajícím časem KillDalos více riskoval, čehož Belgičan využil. Na konečných 2:0 zvýšil po úniku dvou hráčů střídající Higuaín. Po prohře 1:2 na zápasy tak má Česko pouze teoretickou šanci na postup.

Reklama

Související témata: