Hlavní obsah

Slavia zaplatí za derby víc než Sparta, Teplice dostaly pokutu kvůli hřišti

Praha
Aktualizováno

Ukončila jarní spánek a mohla projednat nedokončené případy z období před přerušením profesionálních fotbalových soutěží. Disciplinární komise potrestala pažská S za nesportovní chování fanoušků během derby. Slavia zaplatí pokutu 100 tisíc a Sparta 40 tisíc korun. Teplice vyfasovaly dokonce 120 tisíc, že nepřipravily hřiště na zápas s Libercem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Slavie a jejich choreo během derby se Spartou.

Článek

Rivalové jsou zyvklí se trumfovat, tentokrát by si tradici odpustili... Derby skončilo na hřišti 1:1, na pokuty pak 120:40 tisícům.

„Ze strany fanoušků Slavie došlo v derby k použití masivního množství více než sedmdesáti kusů pyrotechniky, které mimo jiné vedlo k přerušení utkání na dobu téměř tří minut. Slavia jako pořadatel navíc nezabránila pronesení dalších třiceti kusů pyrotechniky hostujícími fanoušky," vysvětluje předseda disciplinárky Richard Baček, proč sešívaní zaplatí víc.

První poločas to byla spíš válka. Tenhle způsob hry rád nemám, řekl po derby trenér Sparty Václav KotalVideo: Sport.cz

Teplice ovšem zaplatí dokonce 120 tisíc korun. Komise je potrestala za porušení soutěžního řádu, kdy klub jako pořadatel řádně nepřipravil hřiště k utkání s Libercem.

„Teplický klub nedokázal pro utkání hrací plochu připravit. Polehčující okolností sice byla zvýšená srážkovost v dotčeném období, na druhou stranu se však nejednalo o kalamitní situaci, jako tomu bylo při předcházejícím odložení zápasu v původním termínu. Podle odborných posudků byla navíc hlavním důvodem nezpůsobilé hrací plochy nekvalitně provedená rekonstrukce z před několika let," argumentuje Baček s poukazem, že klub byl na tento stav upozorněn komisí pro stadiony a s tímto vědomím situaci dostatečně neřešil.

Stanovisko pomocí videokonference

"Zástupci teplického klubu měli možnost vyjádřit se na našem dnešním zasedání pomocí videokonference, což je způsob, který budeme používat i do budoucna, pokud o to účastník řízení bude mít zájem," avizuje předseda komise.

Duel na Stínadlech byl již dvakrát odložen, právě jeho dohrávka v sobotu obstará ligový restart.

Disciplinárka si posvítila také na Jana Kuchtu. Hráč Liberce zaplatí 25 tisíc korun za  nesportovní chování v utkání proti Opavě, konkrétně za nafilmovaný pád v pokutovém území.

„Shodně se stanoviskem Komise rozhodčích FAČR i Sportovní rady LFA jsme došli k závěru, že šlo o úmyslné simulování hráče," potvrzuje Baček.

Posledním bodem programu bylo použití pyrotechniky v utkání Plzeň - České Budějovice (1:0). Viktoria zaplatí 25 tisíc a Dynamo 20 tisíc korun.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články