Hlavní obsah

O nešťastníka Ligy mistrů má zájem bundesligový klub. Zamíří Karius za českým reprezentantem?

Londýn/Praha

Německý fotbalový brankář Loris Karius nedávno ukončil nepovedené angažmá v Besikatsi Istanbul, kde byl na hostování z Liverpoolu. Nešťastník z finále Ligy mistrů 2018 se ale s velkou pravděpodobností na Anfield dlouho neohřeje. Podle ostrovních médií má o šestadvacetiletého gólmana zájem bundesligová Hertha Berlín. Rodák z Biberachu by se tak po čtyřech letech mohl vrátit zpět do vlasti, kde by si zahrál s českým reprezentantem Vladimírem Daridou.

Foto: Facebook: Loris Karius

Gólman Loris Karius by mohl změnit dres, spekuluje se o zájmy Herthy Berlín.

Článek

Na jeho šílený zápas z finále Ligy mistrů 2018 mezi Liverpoolem a Realem Madrid se nejspíš jen tak nezapomene. Karius nepřesvědčil fotbalovou veřejnost svými výkony ani během následného hostování v dresu Besikatse Istanbul, které sám ukončil po neshodách ohledně vyplácení gáže.

Mezi třemi tyčemi suveréna letošního ročníku Premier League a úřadujícího šampiona Ligy mistrů by německý gólman jen těžko našel uplatnění. Přestože mu u Reds vyprší smlouva až za dva roky, přestup se pro obě strany jeví jako nejrozumnější řešení. Záchranné laso pro gólmanovu kariéru zdá se přiletělo z budesligové Herthy Berlín.

Jedničkou aktuálně 11. klubu německé soutěže je pětatřicetiletý norský veterán Rune Jarstein. Bundesligový klub tak hledá náhradu, a Karius by se tak v Německu mohl pokusit o restart dobře rozjeté kariéry, kterou tolik poznamenal nevydařený finálový zápas před dvěma lety.

Server Goal navíc zmiňuje, že mezi managementy Liverpoolu a Herthy panují vynikající vztahy, které by případný transfer z Ostrovů mohly značně usnadnit. Případná částka za prodej známa není. Karius do Liverpoolu zamířil v roce 2016 za 6,2 milionu eur (asi 169 milionů korun).

Reklama