Hlavní obsah

Slovácko - Olomouc 0:0Olomouc podvanácté v sezoně remizovala

Fotbalisté Slovácka na úvod obnovené sezony první ligy po koronavirové pauze remizovali v 25. kole s Olomoucí bez branek. Tým z Uherského Hradiště bodoval počtvrté za sebou a ve nejvyšší soutěži nedostal gól už 398 minut. Sigma potvrdila roli remízového "krále" ligy a připsala si už dvanáctý nerozhodný výsledek v této sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Michal Vepřek z Olomouce a Milan Petržela ze Slovácka v akci během utkání nejvyšší soutěže.

Článek
Fotogalerie

Utkání se vzhledem k omezenému počtu 300 osob na stadionu odehrávalo v komorní atmosféře. Domácí klub na rozdíl od sobotního úvodního zápasu restartované sezony v Teplicích nepouštěl do reproduktorů žádnou zvukovou kulisu, o to více tak rezonovaly prázdnými ochozy pokyny lídrů obou týmů a občas i trenérů.

Slovácko si v úvodu vytvořilo mírnou převahu, ale nezužitkovalo ji. Do náznaku šancí se párkrát dostal hrotový útočník Jurečka, ale ani jednou z toho nebezpečí pro brankáře Mandouse nehrozilo.

Sigma postupně vyrovnala hru a měla i blíže k vedoucímu gólu. Nejprve v 17. minutě Houska z přímého kopu jen těsně minul horní roh Trmalovy branky a o šest minut později chyběly Julišovi jen centimetry po centru Falty z levé strany. V 35. minutě se na druhé straně po Sadílkově přihrávce dostal po otočce ke střele Jurečka, ale Mandous jeho střelu vyrazil.

Ani ve druhé půli se obraz hry nezměnil. Obě mužstva střídala lepší okamžiky s horšími, dlouhá a mimořádná přestávka se na hráčích viditelně projevila.

V 52. minutě si potlesk domácích sponzorů a partnerů, kteří v hledišti doplnili kvótu 300 osob, vysloužil veterán Petržela za střelu bez přípravy, ta ale skončila těsně nad břevnem. Po hodině stejný hráč mířil tvrdě jen do olomouckého gólmana.

V závěru zápasu Slovácko přece jen více zatlačilo Hanáky před jejich šestnáctku. Ke slibné střelecké pozici se dostal Daníček, ale z 20 metrů pálil těsně vedle.

25. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Sigma Olomouc 0:0
Rozhodčí: Klíma - Moláček, Caletka. ŽK: Hofmann, Daníček, Reinberk, Svědík (trenér) - Breite. Bez diváků.
Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Daníček, Havlík - Petržela (80. Zahustel), Sadílek, Navrátil (87. Kalabiška) - Jurečka (70. Zajíc). Trenér: Svědík.
Olomouc: Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Hála (89. Greššák), Houska, Breite, Chytil (71. Zahradníček), Falta (71. Daněk) - Juliš (85. Yunis). Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: