Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Teplice 4:0Hotovo za dvacet minut. Klokani při ligovém restartu roznesli Teplice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Jindřišek (penalta) 1 : 0
21. Hronek 2 : 0
65. Nazarov (vlastní) 3 : 0
90. Vacek 4 : 0
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Dva rychlé údery se zásadně podepsaly pod pohodlnou výhru fotbalistů Bohemians 1905 nad Teplicemi (4:0). Góly klokanů ve středečním duelu 25. kola první ligy obstarali Jindřišek z penalty, Hronek a v závěru Vacek. Třetí branku si nebozí hosté vstřelili sami Knapíkem. Klokani po zaslouženém triumfu zvýšili šanci na účast ve druhé nadstavbové skupině.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Bohemians se radují z gólu Petra Hronka (vlevo přijímá gratulaci) proti Teplicím.

Článek

Za normálních okolností by byl Ďolíček v extázi. Klokani na soupeře vlétli, kousali, štípali, nutili ho k chybám. Dvě z nich během úvodní fáze zápasu dokázali potrestat. Z té první, kdy Kodeš před zraky hlavního arbitra judistickým chvatem složil v malém vápně Pulkraba, profitoval kapitán Jindřišek. Pokutový kop s přehledem proměnil, Grigar skočil na opačnou stranu.

V 21. minutě pak chyboval v rozehrávce zkušený Kučera, který „namazal" do úniku Pulkrabovi. Domácí útočník posléze přihrál volnému Hronkovi, který zvýšil na 2:0. Vzápětí mohl dílo teplické zkázy dokonat Pulkrab, jenž se na zadní tyči natahoval po výstavním centru Vaníčka. Chyběly mu centimetry.

Foto: Bohemians 1905

Josef Jindřišek z Bohemians při utkání s Teplicemi.

Severočeši, posilněni sobotním triumfem nad Libercem, první půlhodinu totálně prospali. Probrali se až po dvou hrozbách ze strany Řezníčka. Zelenobílí kontrovali rychlou akcí po pravé straně, na jejímž konci hlavičkoval nebezpečně Vaníček. Grigar s námahou vyrazil nad. Na straně domácích byl větší drajv, nadšení i herní kvalita. Teplický kouč Hejkal byl na mrtvici, jeho svěřenci nenalezli do přestávky žádný protitah.

Foto: Bohemians 1905

Herec Ivan Trojan mezi skupinkou fanoušků na tribuně při zápase Bohemians - Teplice.

Ve snaze změnit průběh utkání poslal Hejkal do druhého poločasu dvě čerstvé tváře. Záměr se povedl, hosté začali zlobit, brzy se mohli vrátit do zápasu. V 47. minutě ale spálil Trubač tutovku.

Pět metrů od branky se k němu dostal odražený míč, jeden ze strůjců výhry nad Libercem však nezamířil přesně. Když pak v 65. minutě nastřelil při odkopu Nazarov spoluhráče Knapíka, a míč se dokutálel do sítě, bylo definitivně po teplických nadějích na zvrat. Zápas se pak už jenom dohrával, vítězství klokanů v nastavení ještě přikrášlil Vacek.

25. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - FK Teplice 4:0 (2:0)
Branky: 12. Jindřišek z pen., 21. Hronek, 64. vlastní Nazarov, 90.+2 Vacek. Rozhodčí: Pechanec - Horák, Myška - Julínek (video). ŽK: Kodeš, Knapík, Řezníček (všichni Teplice). Bez diváků.
Bohemians: Valeš - Köstl, Bederka, Hůlka, Schumacher (82. Nečas) - Bartek, Hronek (82. Vacek), Jindřišek, Vaníček (60. Květ) - Pulkrab (73. Puškáč), Vodháněl (60. Podaný). Trenér: Klusáček.
Teplice: Grigar - Paradin (46. Nazarov), Čmovš, Kodeš, Vondrášek - Knapík (68. Černý) - Moulis, Kučera (46. Žitný), Trubač, Radosta (46. Hýbl) - Řezníček (78. J. Mareš). Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: