Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 7:1Playstation Plzeň 20! Skvělá Viktoria rozprášila Boleslav sedmi góly i díky hattricku Čermáka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Čermák 1 : 0
23. Čermák 2 : 0
30. Beauguel 3 : 0
43. Havel 4 : 0
52. Čermák 5 : 0
80. Mihálik 6 : 0
84. Klíma (penalta) 6 : 1
Záznam online reportáže

Plzeň

Fotbalová Plzeň dál válí koronavirové pauze navzdory, vyhrála i sedmý soutěžní zápas pod koučem Adrianem Guľou. Po středečním triumfu na Spartě deklasovala v sobotním duelu 26. kola první ligy Mladou Boleslav 7:1! Sedm gólů dala v české lize naposledy na podzim 2010, kdy roznesla 7:0 Ústí nad Labem.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Aleš Čermák z Plzně se raduje z jednoho ze svých tří gólů.

Článek

V prázdné Doosan Areně se od začátku odehrávala exhibice domácích, kterou orámoval hattrickem Čermák. Hotovo bylo po půlhodině, kdy na tabuli svítilo 3:0. Díky dvěma trefám Čermáka a Beauguela. Do přestávky ještě přidal čtvrtý zásah Havel. Kdyby sudí duel po první půli ukončil, spokojená by zřejmě byla obě mužstva. Plzeň by pošetřila síly, Boleslav by zůstala ušetřena ještě větší ostudy.

Západočeši vyrukovali na soupeře bez vykartovaných opor Limberského s Řezníkem a také s umělými chorály svých fanoušků. Ti opravdoví obklopili plzeňské hospody, kde duel společně sledovali. Právě oni ze všech českých příznivců musejí zákazu vstupu na stadiony litovat nejvíc, neboť současná Plzeň předvádí skvělý fotbal.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně (zleva) Jean-David Beauguel, Jan Kovařík a Milan Havel se radují z gólu.

Demolici Středočechů započal v úvodu pohotovou ránou Čermák, který v 23. minutě přidal druhý gól po akci Kayamby. Krátce poté se trefil zblízka Beauguel, v závěru poločasu Havel.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jaroslav Zelený z Boleslavi a Aleš Čermák z Plzně.

Když v 53. minutě dovršil Čermák hlavou po centru Beaugela hattrick, kouč hostů Weber, kdyby mohl, vhodil na trávník ručník.

Jeho domácí kolega Guľa reagoval třemi změnami, jedna z nových tváří se vzápětí prosadila. Chorý při ve svém 100. ligovém startu zvýšil na 6:0. Boleslavskou zkázu pak dovršil střídající Mihálik. Boleslav, oslabená zimními odchody tahounů Mešanoviče, Komličenka, Buchy a zraněného režiséra Matějovského, se nakonec dočkala čestného úspěchu, v závěru proměnil penaltu Klíma. Současná Plzeň pro ni ale byla příliš velké sousto.

26. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 7:1 (4:0)
Branky: 8., 23. a 52. Čermák, 30. Beauguel, 43. Havel, 56. Chorý, 80. Mihálik - 84. Jiří Klíma z pen. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock - Marek (video). Bez karet. Bez diváků.
Plzeň: Hruška - Havel, Hejda (53. Pernica), Brabec (75. Hubník), Kovařík - Bucha (60. Mihálik), Kalvach, Čermák (53. Hořava) - Kayamba, Beauguel (53. Chorý), Kopic. Trenér: Guľa.
M. Boleslav: Šeda - Křapka, Mazuch (66. Túlio), Pudil, Zelený - Hubínek, Jakub Klíma - Douděra (82. Stránský), Ladra (46. Krobot), Fulnek (86. Arroyo) - Wágner (46. Jiří Klíma). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: