Hlavní obsah

Ostrá Plíšková: Tenisté, kteří se bojí, že budou mít ženy stejné peníze, jsou slaboši!

Praha

Nepárala se s tím. Tak jak Karolínu Plíškovou zná tenisový svět, co na srdci, to na jazyku. Světová trojka v rozhovoru pro agenturu PA news agency nazvala ty, co se tak moc bojí, že by tenistky mohly mít stejné prize money jako slabochy. Česká jednička plánuje návrat na kurty při LiveScore Cupu, který hostí příští týden antukové kurty pražské Štvanice.

Foto: Sport.cz

Česká tenisová hvězda Karolína Plíšková.

Článek

Česká tenistka měla po koronavirové pauze vstoupit zpět do tenisového kolotoče už v týdnu, kdy se hrál turnaj na pražské Spartě, nakonec se však kvůli lehčím zdravotním problémům omluvila. Teď už je připravena. A na tenisovou akci, která nese název LiveScore Cup a proběhne příští týden na Štvanici, se náležitě těší. "Jsem strašně moc natěšená, zápasy mi už opravdu chybí. V pauze jsem hrále jenom s trenéry nebo mužskými sparingy, takže už se nemůžu dočkat na ženský zápas," komentuje světová hráčka číslo tři následující program.

V rozhovoru se finalistka US Open z roku 2016 dostala také k tématu prize money. "Nejsem bojovnice za stejné peníze na turnajích jako mají muži, ale přijde mi jako extrémní slabošství, když si právě někteří muži stěžují a naříkají, že by ženy měly brát méně," zaujímá Plíšková jasné stanovisko.

"Hodně se mluví o spojení ATP a WTA Tour a já to podporuji. Ale nejde mi o to, abych měla stejné peníze, ale chtěla bych, aby jsme (ženy) na Grandslamech dostaly stejnou šanci hrát na centrálních dvorcích a stejnou možnost být viděné v televizi. Rozumím tomu, že muži hrají déle, ale také nevidím důvod, proč bychom se měli neustále srovnávat, my jsme dívky, jasně, že jsou silovější...," uzavírá téma  srovnávání ženského a mužského tenisu Plíšková.

LiveScore Cup na pražské Štvanici, kterého se Plíšková tento týden zúčastní, přilákal i další hvězdy tenisu. Na kurtech u řeky Vltavy se představí například i Markéta Vondroušová, Karolína Muchová nebo ruská tenistka, trénující v České republice Jekatěrina Alexandrovová.

Měli by dostávat muži a ženy na turnajích stejné prize money?
Ano
29,2 %
Ne
70,8 %
Celkem hlasovalo 6484 čtenářů.

Reklama