Hlavní obsah

Teplice - Opava 2:2Slezané dvakrát srovnali a poprvé od listopadu venku bodovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Řezníček (penalta) 1 : 0
37. Dordič 1 : 1
56. Trubač 2 : 1
88. Juřena 2 : 2
Záznam online reportáže

Dvakrát fotbalisté Teplic v nedělním domácím souboji s Opavou vedli, přesto nakonec brali jen bod, když o vítězství přišli v předposlední minutě po brance Juřeny z ofsajdové hranice. Slezský klub se tak odlepil z poslední příčky tabulky.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jan Knapík z Teplic a Matěj Helešic z Opavy.

Článek

Teplicím, které po výprasku na hřišti Bohemians nastoupily se čtyřmi změnami v základní sestavě, pomohl Dordič, jenž po balonu z kopačky Vondráška hmátnul v pokutovém území rukou a sudí nařídil pokutový kop. Pro Severočechy něhož Řezníček pálil po zemi neomylně - 1:0.

Domácí byli aktivnější, jenže v blízkosti pokutového území absolutně postrádali přesnost, a tak si o kloudném ohrožení opavské branky mohli nechat jen zdát.

Když už se výjimečně podařilo jednu z kombinací úspěšně realizovat a Mareš nahrál Trubačovi do stoprocentní šance, pálil teplický záložník do vybíhajícího brankáře.

Opavští, kteří na hřištích soupeřů v předešlých sedmi zápasech neskórovali, udeřili znenadání. Souček z rohového kopu našel Železníka, jehož slabé zakončení usměrnil do sítě nechytatelně Dordič - 1:1. Po 707 minutách si tak borci hostujícího týmu na cizím trávníku užili gólovou radost!

Po pauze domácí trenér Hejkal nahradil bídného Nazarova Marečkem a navrátilec z belgického Lokerenu se záhy zapojil do gólové akce, kdy přiťuknul balon k Žitnému, jehož oblouček za obranu proměnil ve druhou teplickou branku hlavičkující Trubač - 2:1.

Opavští záhy dostali šanci srovnat, když centr Dordiče zastavil rukou Kodeš, jenže pokutový kop Železníka dokázal Grigar vyrazit!

Ještě než se Opava nadechla po sérii střídání k tlaku, mohl ji definitivně srazit Řezníček po přihrávce Mareše, jenže odkrytou branku netrefil. Opavští si po zbytek zápasu počínali v blízkosti domácí branky hodně neohrabaně, nicméně těsně před koncem Helešic obloučkem našel na hranici ofsajdu Juřenu, který hlavou srovnal na 2:2!

V nervózním závěru, kdy byl vyloučen domácí Kodeš a teplický trenér Hejkal za protesty viděl žlutou kartu, hosté remízu uhlídali a poprvé od listopadu venku bodovali.

Fotbalová liga - 26. kolo:
FK Teplice-SFC Opava 2:2 (1:1)
Branky: 9. Řezníček z pen., 55. Trubač - 37. Dordič, 89. Juřena. Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Vaňkát. ŽK: Nazarov, Kodeš, Hýbl, trenér Hejkal - Železník. ČK: 90. Kodeš.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Čmovš, Kodeš, Hýbl - Žitný (89. Černý), Nazarov, Knapík, Trubač (77. Moulis), Mareš (73. Kučera) - Jakub Řezníček. Trenér: Stanislav Hejkal.
Opava: Fendrich - Harazim, Hnaníček (83. Sus), Žídek, Helešic - Souček (83. Rychlý), Jan Řezníček (63. Jursa) - Mondek (63. Zapalač), Juřena, Dordič - Železník (69. Texl). Trenér: Jiří Balcárek.

Reklama