Hlavní obsah

Rozhodnuto! Formule 1 má jasno o startu sezony

Nový ročník mistrovství světa formule 1, který byl odložen kvůli pandemii koronaviru, odstartuje za měsíc v Rakousku. Dnes o tom informovalo vedení šampionátu a současně zveřejnilo kalendář úvodních osmi závodů sezony.

Foto: Deck Uli, ČTK

Pilot F1 Charles Leclerc. Ilustrační foto.

Článek

Mistrovství, které mělo původně odstartovat v březnu, začne 5. července Velkou cenou Rakouska. Týden nato se na okruhu ve Spielbergu pojede znovu, pak se formule přesune do Maďarska. Následovat budou dva závody v Silverstonu a Velké ceny Španělska, Belgie a Itálie, kde by se mělo jet 6. září.

Podle prohlášení na webu formule 1 se zatím všechny závody pojedou bez diváků a za přísných hygienických opatření. Konečný program seriálu by měl být zveřejněn v nejbližších týdnech. Uskutečnit se má 15 až 19 závodů a mistrovství by mělo skončit v prosinci.

Zatím známý program sezony formule 1:
5. července: Velká cena Rakouska (Red Bull Ring, Spielberg),
12. července: Velká cena Štýrska (Red Bull Ring, Spielberg),
19. července: Velká cena Maďarska (Hungaroring, Budapešť),
2. srpna: Velká cena Británie (Silverstone),
9. srpna: Jubilejní Velká cena k výročí 70 let F1 (Silverstone),
16. srpna: Velká cena Španělska (Circuit de Catalunya, Barcelona),
30. srpna: Velká cena Belgie (Spa-Francorchamps),
6. září: Velká cena Itálie (Monza).

"V posledních týdnech jsme neustále jednali se všemi partnery včetně stájí a Mezinárodní automobilové federace, abychom připravili úvodní část kalendáře pro sezonu 2020 a mohli za co nejbezpečnějších podmínek začít závodit," uvedl na webu šéf seriálu Chase Carey.

"Sezona sice odstartuje bez diváků na závodech, ale věříme, že v příštích měsících bude situace už natolik bezpečná, že je budeme moci znovu přivítat zpátky. Jsme přesvědčení, že návrat formule 1 udělá radost sportovním fanouškům na celém světě," dodal.

Reklama