Hlavní obsah

Mičánek Motorsport ovládá ESET iSeries

Třetí podnik virtuálního šampionátu ESET iSeries zavedl jezdce do pomyslného paddocku v chorvatském Grobniku. Josef Záruba si připsal premiérové vítězství a je v čele celého šampionátu. Společně s Jakubem Knollem a Michalem Makešem vévodí celý tým Mičánek Motorsport průběžnému pořadí týmů.

Foto: Buggyra media

Jezdci týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra během testů.

Článek

„Grobnik mám moc rád. Dařila se mi už kvalifikace, kdy jsem zajel druhý nejlepší čas za Bartkem Mireckim. Toho se mi podařilo pak v závodě předjet hned v první zatáčce a po zbytek jízdy už jsem jen kontroloval průběh, a přitom postupně navyšoval svůj náskok. Jízda druhá mi pak přinesla vzrušení v podobě souboje s Petrem Fulínem. Při návratu na trať se vracel tak nešťastně, až nás oba poslal mimo trať," usmívá se Josef Záruba.

"Přišla tedy ztráta a další stíhačka. Ač jsem se snažil sebevíc, na lepší výsledek než druhé místo za Antonio Citerou to už nebylo. Nicméně máme za sebou polovinu seriálu a náš tým vede jak v hodnocení jezdců, tak i v hodnocení týmů, což je moc dobře," dodává lídr průběžného pořadí ESET iSeries 2020.

Jakub Knoll měl po skončení kola nejeden důvod zavzpomínat na paralelu z předchozích let. „Závody na Grobniku pro mě byly dost podobné jako před dvěma lety při opravdovém ESET Cupu. Docela vydařená kvalifikace, ale poté kolize, které mě připravily o dobrý výsledek. Grobnik mě jako trať baví, stejně tak to bylo i ve virtuální realitě. Mám radost, že se nám jako týmu daří. Na celkovém vedení má však jednoznačně hlavní podíl Pepa Záruba, který jezdí na simulátoru podobně dobře jako v reálu. Hodně bodů přidal i Michal Makeš, i když naposledy nestartoval. Budu se muset v příštích závodech zlepšit, abych mohl ve větší míře přispět i já," hodnotí Knoll.

Michal Makeš musel z pracovních důvodů závody vynechat a ke svým volantům tak v tréninkovém centru týmu usedli jen Záruba a Knoll.

Reklama

Související témata: