Hlavní obsah

Ibrahimovicova socha zůstane v Malmö

Po spekulacích o stěhování zůstane socha švédské fotbalové hvězdy Zlatana Ibrahimovice přece jen v jeho rodném Malmö. Ačkoli se již několikrát od slavnostního odhalení loni v říjnu stala terčem vandalů, starosta Malmö ve čtvrtek rozhodl, že dílo nebude přesunuto do jiného města.

Foto: Sport.cz

Kanonýr Zlatan Ibrahimovic se po absolvování dvoutýdenní karantény zapojí do přípravy AC Milán.

Článek

Ibrahimovic se v Malmö před 38 lety narodil a třímetrová a půltunová socha připomíná jeho slávu poblíž místního stadionu. Když ale fotbalista v listopadu oznámil, že investoval do konkurenčního stockholmského klubu Hammarby IF, vandalové sochu opakovaně poničili sprejem, ohněm nebo jí uřízli nohy. Proto byla dočasně odstraněna kvůli nutným opravám.

Část fanoušků požadovala stěhování do Stockholmu, část na jiné místo v Malmö. "Zůstane v našem městě a budeme jednat o tom, kde pro ni najdeme místo," řekl ve čtvrtek mluvčí radnice.

Ibrahimovic v Malmö hrál na počátku úspěšné kariéry. Loni se vrátil ze zámořské MLS do AC Milán, a když během současné koronavirové pauzy pobýval ve Švédsku, trénoval právě v Hammarby. Nyní už je zpátky v Itálii, přípravu na restart tamní ligy mu ale omezuje poraněné lýtko.

Reklama

Související témata: