Hlavní obsah

Sancho a Akanji dostali pokutu za domácí návštěvu kadeřníka

Praha

Dortmundský útočník Jadon Sancho sice nebyl trestán za politická gesta v souvislosti s úmrtím George Floyda, ale pokutě tento týden stejně neunikl. Mladý anglický reprezentant dostal spolu se švýcarským spoluhráčem Manuelem Akanjim finanční postih za to, že při domácí návštěvě kadeřníka nedodrželi hygienická opatření proti šíření koronaviru.

Foto: Profimedia.cz

Jadon Sancho v dresu Dortmundu

Článek

Vedení bundesligy oba hráče potrestalo poté, co se na sociálních sítích objevily jejich fotografie, na nichž si nechávají upravovat účes düsseldorfským kadeřníkem Winniem Nanou Karkarim. Nikdo z nich neměl při stříhání ochranu úst a nosu.

"Není pochyb o tom, že i profesionální fotbalisté potřebují ostříhat vlasy. Nicméně musí to probíhat podle aktuálně platných lékařsko-organizačních pravidel," uvedlo vedení DFL. Výše pokuty nebyla zveřejněna. "Naprostý vtip DFL," reagoval na verdikt Sancho na twitteru příspěvkem, který následně smazal.

Další hráči bez trestu

Trestu unikli další dva dortmundští hráči Dan-Axel Zagadou a Raphäel Guerreiro, které také Karkari stříhal, ale z fotografií se nedalo posoudit, že byla porušena hygienická pravidla. Podle deníku Bild prominentní kadeřník minulý týden navštívil také další bundesligové hráče Axela Witsela a Thorgana Hazarda.

Dvacetiletý Sancho a několik dalších fotbalistů v Německu mohli teoreticky dostat trest za to, že během víkendových zápasů různými gesty připomněli smrt neozbrojeného černocha Floyda po zásahu bělošského policisty. Ačkoli tím porušili pravidla o zákazu politických vyjádření, disciplinární komise je i na doporučení FIFA za gesta solidarity netrestala.

Reklama