Hlavní obsah

Emoce v Ďolíčku! Sparta vyhrála derby, pomohlo jí video. Boleslav připravil o výhru vlastní gól

Praha
Aktualizováno

Bitva titánů v Edenu přijde na řadu až v neděli večer, 28. kolo fotbalové Fortuna ligy ale startuje třemi zápasy už v sobotu. V úvodním vyhrál Zlín doma nad Příbramí 1:0, když o tříbodovém zisku rozhodl chvíli před poločasem z penalty Poznar. Poražení Středočeši tak zůstávají na poslední příčce tabulky. Liberec v divokém utkání s dvěma vyloučeními remizoval s Mladou Boleslaví 2:2, vyrovnal až v nastavení díky vlastnímu gólu Tatajeva. Bohemians prohráli se Spartou 0:1, vítězný gól vstřelil chvíli před koncem útočník Tetteh. Sporná situace se řešila u videa, branka nakonec platila a v Ďolíčku plály emoce. Sparta vyhrála třetí zápas v řadě a posunula na čtvrté místo, na třetí Liberec ztrácí dva body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Benjamin Tetteh ze Sparty (uprostřed) dává gól, který rozhodl derby s Bohemians. Vlevo je Daniel Köstl z Bohemians, vpravo brankář Bohemians Roman Valeš.

Článek
Fotogalerie

Ševci šli do zápasu v pozici týmu, který měl na posledního šest bodů k dobru, nutně však potřeboval zabrat. Zlín totiž sedm kol po sobě nevyhrál a jako jediný v lize ještě na jaře nezvítězil. Důležitou bitvu však Zlín doma zvládl.

Nad Příbramí, která pod vedením trenéra Pavla Horvátha viditelně ožila, vyhráli Ševci 1:0. Vítězný gól vstřelil chvíli před poločasem z penalty Poznar.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Poznar ze Zlína se raduje z gólu.

Liberec doma s Mladou Boleslaví brzy prohrával, když stoper Karafiát namazal Jiřímu Klímovi, který se vyhnul Kačarabovi a s přehledem obstřelil Nguyena. Severočeši vyrovnali kuriozní trefou. Brankář Šeda si zpracoval aut, do jeho odkopu ale vložil nohu dotírající Kuchta a míč se dokutálel do sítě.

V 62. minutě po konzultaci s videorozhodčím nařídil rozhodčí pokutový kop za ruku Karafiáta, boleslavský kapitán Budínský se nemýlil a vrátil hostům vedení. Mladá Boleslav byla nakonec jen pár vteřin od vítězství. V závěru nastavení si ale dal Tatajev hlavou vlastní gól a duel skončil nerozhodně 2:2.

Bohemians v bojovném derby se Spartou prohráli 0:1. Klokani věřili, že mohou proti rivalovi z Letné protáhnout vítěznou sérii, jenže defenziva borců v rudých dresech fungovala bezchybně. V zakončení se ale nedařilo ani Letenským, a tak na ukazateli skóre dlouho svítilo skóre 0:0.

Derby nakonec rozhodla situace z 83. minuty. Po přihrávce Dočkala se prosadil před brankou Tetteh a vstřelil vítězný gól. Klokani zuřili, argumentovali, že byl mávaný ofsajd. Když ale sudí prozkoumal situaci u videa, žádné provinění proti pravidlům nenašel. Sparta šla do těsného vedení 1:0, které nakonec proměnila ve tři body. Bohemians tak doma v lize nevyhráli se Spartou už dvanáctkrát za sebou od listopadu 2001.

Program 28. ligového kola:
Sobota
Zlín - Příbram 1:0
Branka: 39. Poznar z pen.
Liberec - Ml. Boleslav 2:2
Branky: 41. Kuchta, 90+5. vlastní Tatajev - 2. Klíma, 62. Budínský z pen.
Bohemians - Sparta 0:1
Branka: 83. Tetteh.
Neděle
15:00 Opava - Slovácko
15:00 Karviná - Č. Budějovice
17:00 Olomouc - Ostrava
17:00 Teplice - Jablonec
19:00 Slavia - Plzeň

Reklama