Hlavní obsah

Body se v Edenu budou dělit, tuší bookmakeři. Sázkaři víc věří Plzni

Praha

Titáni jsou při síle, top zápas 28. kola fotbalové ligy se blíží. V tabulce první Slavia přivítá v Edenu druhou Plzeň. Oba celky dělí osm bodů, výsledek tak může sešívané výrazně přiblížit obhajobě titulu. Nebo jim naopak cestu k němu výrazně zkomplikovat. Slavia je doma, Viktoria má zase aktuálně nejlepší formu. Na tom, kdo je favorit utkání, se každopádně sázkaři s bookmakery neshodnou. O něco příznivější kurz má Slavia, více vkladů je ale u domácích kanceláří podáno na výhru hostující Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva slávista Ševčík a plzeňský Hubník.

Článek

Nedělní šlágr 1. ligy bude vyrovnaný a vyrovnané jsou i sázky na něj. Takové jsou papírové předpoklady na základě statistik i znalosti obou v současnosti nejlepších fotbalových týmů v zemi Slavie Praha a Viktorie Plzeň.

Progresivní trenéři, kreativní hra, zatím stoprocentní bilance po pauze. „Slavia i Plzeň staví na podobných základech. Navíc, na souboj prvního s druhým v tabulce se vždycky těžko tipuje. Když hraje Slavia v Příbrami, mají sázkaři jasno, ale co teď," přiznává pochybnosti Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

„Souboj prvního s druhým bude mít obrovský náboj. Plzeň do Edenu jede s jasným cílem, sebrat tři body a v boji o titul dostat svého soupeře pod tlak," přidává se Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Očekávaný duel bude hodně napínavý. Domácí jsou skvěle rozjetí a doma to umí, ovšem Viktorka se na roli outsidera rozhodně nehodí. Ačkoli má Slavia na vítězství nižší kurz, na výhru Plzně jde víc sázek, konkrétně 46 %. Remízu tipuje 14 % a sešívaným věří 40 % sázkařů," potvrzuje trend Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance.

Remíza si zaslouží pozornost

Plzeňská jarní šňůra bez ztráty bodu je obdivuhodná. Až trochu svádí k volbě sázky na Plzeň a trochu zapomíná na kvality Slavie. Z minulosti se žít nedá, ale slávistická jízda podzimem v hráčích zůstává. To naznačují i náběry na výhru obou týmů.

„Možná by si remíza zasloužila větší pozornost. Slavii přece bod stačí k pohodlnému náskoku 8 bodů. Plzeň má v současnosti lepší formu, ale přesto bych doma více favorizoval Slavii. Jenže bez diváků to v Edenu pro ni nebude ono," míní Urbanec.

Možná i proto je Slavia jen mírným favoritem s kurzem okolo 2,3:1 proti kurzu na Plzeň 3,1:1, remíza pak má 3,4:1.

„Oba týmy jsou v lize aktuálně bezkonkurenční, kouč Guľa ale svůj stroj vyladil nejlépe. Po stránce herního projevu i výsledného efektu. Slávisté si v Příbrami zahrávali, před nedělním duelem si ale nepochybně uvědomují, že budou muset předvést to nejlepší. Domácím jde na ruku i remíza, od toho se bude zápas odvíjet. Viktoria podle mě neprohraje, v kontextu výše kurzu je pak správné zkusit ostrou dvojku," doporučuje Hanák.

Láme se bitva o titul

Že se začíná lámat souboj o titul, je patrné i při pohledu na sázky na celkové umístění v lize. Slavia je dále velkým favoritem v kurzu 1,18:1. A jediným týmem, který ji ohrožuje, je právě Viktoria. Se startem jarní části sezony, který přinesl několik zaváhání sešívaných, se ale více sázkařů přiklání na stranu Viktorie a po restartu soutěže se trend jenom prohlubuje. Během pár dní tak kurz na Plzeň padl z 6:1 na aktuálních 4,2:1.

O tom, jaký směr nabere v dalších dnech, rozhodně právě nedělní bitva v Edenu.

Téměř tutovkou je, že uvidíme víc než jeden gól (1,33) nebo že se bude střídat v utkání maximálně osmkrát (1,40). Mezi častou sázku u Chance patří i tip na výsledek zápasu bez remízy - Plzeň v kurzu 2,23.

Reklama

Související témata: