Hlavní obsah

Lipsko - Paderborn 1:1Schick se zase trefil! Lipsko však doma opět ztratilo body. Šlágr vyhrál Bayern

Aktualizováno

Český reprezentant Patrik Schick se po restartu německé nejvyšší soutěže dostal do báječné formy, kdy trefil v bundesligovém utkání potřetí v řadě. Jeho Lipsko však doma jen remizovalo s Paderbornem 1:1. Schickův tým promarnil šanci na třetí výhru z posledních čtyř utkání a zaostává už o čtyři body za druhým Dortmundem, který udolal Herthu Berlín 1:0. Už 11 bodů ztrácí třetí Lipsko na vedoucí Bayern, který zvítězil 4:2 na hřišti pátého Leverkusenu.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Míč míří do sítě. Z gólu se raduje český útočník Patrik Schick, který poslal Lipsko v bundesligovém utkání do vedení.

Článek
Fotogalerie

Lipsko se ujalo vedení ve 27. minutě. To kanonýr Werner přihrál v pokutovém území svému parťíákovi a Schick levačkou uklidil míč k tyči. Mohl tak slavit vstřelený gól ve třetím utkání v řadě. Trefil se i proti Herthě Berlín a v Kolíně nad Rýnem. Radovat z tříbodového zisku se ale nakonec v bitvě s Paderbornem nemohl, ve druhé minutě nastavení totiž vyrovnal Strondiek.

"Samozřejmě jsme zklamaní. Jediné pozitivum je, že ztratily i týmy pod námi. Pořád máme dobrou pozici, abychom si vybojovali Ligu mistrů, a musíme do toho dát všechno. Příště potřebujeme vyhrát v Hoffenheimu," řekl Schick po zápase. "Museli jsme se po tom vyloučení zatáhnout, i tak jsme měli čtyři nebo pět tutovek. Nebýt té červené karty, tak jsme vyhráli," uvedl trenér Julian Nagelsmann.

Foto: Pool, Reuters

Radost fotbalistů Bayernu Mnichov - třetí gól v síti Leverkusenu slaví Serge Gnabry a Leon Goretzka.

Suverén německé nejvyšší soutěže - Bayern Mnichov - vyhrál ve šlágru na hřišti Leverkusenu poměrem 4:2 a před druhým Dortmundem udržuje dál sedmibodový náskok.

Vidět byl opět kanonýr Bayernu Lewandowski, jenž si třicátou brankou v sezoně upevnil vedení v tabulce střelců. Alespoň 30 gólů v jedné bundesligové sezoně dal už potřetí. Víckrát to dokázal jen Gerd Müller, kterému se to povedlo pětkrát. Do historie se zapsal i Thomas Müller, jenž přihrál na dvě branky Bayernu a má v sezoně už 20 asistencí. Tím vyrovnal rekord soutěže Kevina De Bruynea z ročníku 2014/15, kdy belgický záložník hrál za Wolfsburg.

Dortmund vybojoval tři body i bez zraněného kanonýra Haalanda a vykartovaného obránce Hummelse, kterého nahradil Can. Právě on se postaral o jediný gól utkání, když v 58. minutě zakončil kombinační akci domácích. Vladimír Darida odehrál za Herthu celý zápas. Berlínský tým prohrál poprvé od konce února, jeho nový kouč Labbadia neuspěl po třech vítězstvích a jedné remíze.

Německá fotbalová liga - 30. kolo
Düsseldorf - Hoffenheim 2:2 (5. a 76. z pen. Hennings - 16. Dabur, 61. Zuber)
Eintracht Frankfurt - Mohuč 0:2 (43. Niakhaté, 77. Kunde)
Leverkusen - Bayern Mnichov 2:4 (10. Alario, 89. Wirtz - 27. Coman, 42. Goretzka, 45. Gnabry, 66. Lewandowski)
Lipsko - Paderborn 1:1 (27. Schick - 90.+2 Strohdiek),
Dortmund - Hertha Berlín 1:0 (58. Can)

Reklama

Související témata: