Hlavní obsah

Poznar si na penaltu věřil. Důležité body, má jasno zlínský útočník po výhře nad Příbramí

Zlín

Důležitý duel mužstev z konce ligové tabulky rozhodl gól z penalty. Útočník zlínských fotbalistů Tomáš Poznar ji proměnil a zajistil tak v souboji s poslední Příbramí pro svoje mužstvo premiérové jarní vítězství a tři cenné body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Příbrami Pavel Horváth.

Článek
Fotogalerie

Rozhodčí Královec nařídil pokutový kop až po prohlédnutí videa. „Po souboji Janetzkého s Dramém jsem si nebyl úplně jistý, zda budeme desítku kopat. Byl to důležitý moment, naštěstí se rozhodl v náš prospěch. Věřil jsem si, přestože jsem pod trenérem Páníkem dvě předchozí penalty neproměnil. Naposledy v generálce v Brně před restartem ligy. Tentokrát mi to tam naštěstí spadlo a připsali jsme si strašně důležité vítězství, kterého si moc vážíme. Musíme ovšem zůstat nohama na zemi, boj o záchranu a o únik z barážových míst je dál otevřený," tvrdí Poznar.

Příbramští podle něj hodně hrozili v závěru především ze standardních situací. „Naštěstí jsme je ustáli," oddechl si.

Také trenér Zlína Bohumil Páník si tentokrát váží především vítězství. „Nehrálo se na krásu, ale na body," má jasno. Uvědomuje si, že to byl pro oba celky klíčový duel. „Někteří hráči mě potěšili, jak se vyrovnali s obrovským tlakem, jiní obstáli v tomto důležitém utkání mentálně o něco hůř. Radost mi udělal střídající Bartošák i celá obrana. Poznarovi jsem při penaltě věřil, třetí za sebou už zahodit nemohl. Jen mi trochu vadí, že jsme ve druhé půli nezužitkovali nadějný brejk v druhý gól. Nemuseli bychom se strachovat o tři body až do konce," přemítá Páník.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Poznar ze Zlína se raduje z gólu.

Fotbalisté Příbrami nezopakovali výborný výkon z předchozího střetnutí s mistrovskou Slavií, které ztratili až v závěru. „Ve Zlíně jsme si nezasloužili ani remízu. Počínali jsme si na hřišti zbaběle, zkazili jsme nebývale velké množství přihrávek. Pokutový kop byl jasný, domácí v poločase zaslouženě vedli. Po pauze jsme se sice trochu zlepšili, avšak na finální fázi musíme ještě zapracovat," hodnotí zápas kouč středočeského celku Pavel Horváth.

Jeho tým přišel o zkušeného Rezka, který musel už po deseti minutách kvůli zranění nuceně střídat.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Dominik Simerský ze Zlína a Martin Nový z Příbrami.

Podle obránce Martina Nového podala Příbram ve Zlíně nejhorší výkon po restartu nejvyšší soutěže. „A to zcela jednoznačně. Utkání se nám vůbec nevydařilo. Nezahráli jsme tak, jak jsme chtěli. Vůbec nám to neběhalo," musí uznat.

Penaltu podle něj nařídil sudí správně. „Viděl jsem to zezadu, určitě byla. Chtěli jsme samozřejmě se zápasem ještě něco udělat, ale hrozně těžko jsme se proti zlínské defenzívě prosazovali," mrzí Nového, který se nevymlouvá na únavu po náročném střetnutí s obhájci titulu. „Spoustu sil nás stojí každé utkání, s nabitým programem se musíme umět vyrovnat," tvrdí.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články