Hlavní obsah

Olomouc - Ostrava 2:3Sigma předvedla poločas hrůzy. Fanoušci chtěli konec kouče Látala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Jirásek 0 : 1
23. Šašinka 0 : 2
34. Juliš 1 : 2
45. Kuzmanovič 1 : 3
90. Houska 2 : 3
Záznam online reportáže

Poločas hrůzy si vytrpěli fotbalisté olomoucké Sigmy v domácím duelu 28. kola nejvyšší soutěže s ostravským Baníkem. Od začátku byli lepší, vytvářeli si šance jako na běžícím pásu, ale v obraně kupili nepochopitelné chyby a toho hosté dokonale využili. Poločas vyhráli 3:1 a to jim stačilo k vítězství. Domácí si tak znovu výrazně zkomplikovali boj o prostřední skupinu a v tabulce zůstali jedenáctí.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Baníku se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Už v 5. minutě si po centru zprava Jirásek v pokutovém území položil na zem stopera Štěrbu a nedal gólmanu Mandousovi šanci. I druhý gól, který přišel ve 22. minutě, jde na vrub Štěrby, jenž zaskakoval za zraněného kapitána Beneše. Neuhlídal totiž Šašinku. Ten si naběhl na pas z vlastní poloviny, a protože i brankář Sigmy pozdě vyběhl, pohodlně přidal druhý gól.

Sigma však do kolen nepadla a dál vytrvale útočila. Příležitostí ke skórovaní měla řadu, jenže Laštůvka v bráně Baníku čaroval.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Ostravy Jan Laštůvka v akci.

Recept na něj našel po perfektní přihrávce Chytila až kanonýr Juliš zapůjčený na Hanou ze Sparty, který se v dresu Sigmy trefil už pošesté a vrátil ji do hry. Vyrovnat poté mohli Vepřek a Chytil, ale Baník se štěstím odolal a zákonitě přišel trest. V poslední minutě první půle Kuzmanoviče, který se od půlící čáry řítil k bráně Sigmy, nestíhal Breite. Srbský útočník proběhl mezi rozestoupenými stopery Hanáků a povedenou střelou přidal třetí gól hostů.

V podobném duchu pokračovalo utkání i po přestávce. Hanáci tlačili, ale v 58. minutě málem opět po spolupráci střídajících hráčů udeřili hosté. Smola míč přistrčil Fillovi, ten se ocitl tváří v tvář olomouckému gólmanovi, avšak ten tentokrát pohromu uhasil.

Od té doby hra začala upadat. Baník se pochopitelně nikam nehrnul a Hanáci začali působit křečovitě. Ve finální fázi jim chyběla přesnost a vytrácela se i myšlenka. O vzrušení se tak postarali už jen příznivci Baníku, kteří sice zůstali za branami stadionu, ale to jim nezabránilo, aby zapálili dělbuch a vytvořili na chvíli mlhu.

Deset minut před koncem nechtěli asi zůstat pozadu ani domácí fanoušci, klub jich do hlediště pustil padesát, když si na paškál vzali trenéra Sigmy a mohutně skandovali „Látal ven". V samém závěru Hanáci přece jen korigovali výsledek, když se ve čtvrté minutě nastavení trefil z přímého kopu Houska.

28. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Baník Ostrava 2:3 (1:3)
Branky: 34. Juliš, 90.+4 Houska - 5. Jirásek, 23. Šašinka, 45.+1 Kuzmanovič. Rozhodčí: Ardeleanu - Caletka, Hurych. ŽK: Houska, Breite, Jemelka, Hála - Jirásek, Šašinka. Bez diváků.
Olomouc: Mandous - Sladký, Štěrba (46. Zahradníček), Jemelka, Vepřek (86. Zmrzlý) - González (69. Yunis), Houska, Breite, Chytil (78. Hála), Falta - Juliš. Trenér: Radoslav Látal.
Ostrava: Laštůvka - Pokorný, Svozil, Stronati - Potočný (88. Baroš), Hrubý (46. Fillo), Jánoš, Jirásek (83. Kaloč), Holzer - Kuzmanovič (88. Lalkovič), Šašinka (57. Smola). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: