Hlavní obsah

Slavná liga se vrací. Televize jedná s vydavatelem hry FIFA

Londýn/Praha

Restart slavné Premier League se pomalu ale jistě blíží a fanoušci by hvězdy ostrovního fotbalu měli vidět v akci už 17. června. Televizní společnost Sky se připravuje na vysílání duelů za zavřenými dveřmi. Přesto chce divákům u obrazovek nabídnout kvalitní podívanou. Televizní platforma proto jedná s vydavatelem populární hry FIFA. Použití ruchů právě z této hry totiž nabízí několik výhod.

Foto: Lee Smith, Reuters

Fotbalista Manchesteru City Aymeric Laporte. Ilustrační foto

Článek

Studio Electronic Arts a vydavatel EA Sports má za sebou 27 let vývoje populární fotbalové hry FIFA. A vývojáři pochopitelně dbají na to, aby hráčům nabídli co možná nejautentičtější zážitek z virtuálních zápasů včetně zvukové složky.

Toho chce využít britská televizní společnost Sky, která vlastní práva na Premier League a která jedná s EA Sports o možnosti využít ruchy ze hry FIFA během vysílání ligových střetnutí. Fanoušci ostrovního fotbalu by se tak během zápasů za zavřenými dveřmi mohli dočkat zvuků tribun, které odpovídají skutečným prostředím jednotlivých stadionů včetně unikátní akustiky a chorálů domácích celků.

Zvukový technik by navíc mohl reagovat na aktuální dění na hřišti a podle toho mohl aktivně upravovat zvukovou stopu. Fanoušci se pochopitelně budou moci rozhodnout, jestli chtějí zápas sledovat s umělými ruchy, nebo bez nich.

„Chceme, aby diváci Sky Sports cítili atmosféru a měli co nejlepší zážitek ze sledování, i když nemohou být na stadionech a dívat se svou rodinou nebo s přáteli.," uvedl generální ředitel společnosti Sky Robert Webster.

Reklama

Související témata: