Hlavní obsah

Balcárkova mise v Opavě končí, premiéru v roli hlavního trenéra zažije bývalý reprezentační bek

Třináct utkání vedl v pozici hlavního kormidelníka tým Opavy v nejvyšší fotbalové soutěži trenér Jiří Balcárek. Mužstvo převzal loni v listopadu na posledním místě, kam se po středeční porážce na hřišti Sparty Praha (0:2) a výhře Příbrami nad Libercem (2:1) Slezané znovu vrátili. A to byl pro vedení Opavy signál povolat dalšího, už čtvrtého kouče v této sezoně. Stal se jim někdejší reprezentant Radoslav Kováč, pro kterého půjde o premiérové prvoligové angažmá v roli hlavního kouče. Tým převzal ve čtvrtek dopoledne, kdy vedl poprvé i trénink.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Nyní již bývalý trenér fotbalové Opavy Jiří Balcárek.

Článek
Fotogalerie

„Nebylo to pro nás jednoduché rozhodnutí, ale vnímáme, že náš tým potřebuje impulz. Výsledky neodpovídají našim představám, zejména v posledních domácích zápasech jsme měli získat více bodů, proto jsme se rozhodli pro změnu," vysvětluje na internetových stránkách klubu změnu sportovní manažer Slezského FC Alois Grussmann.

Trenér Jiří Balcárek společně se svým asistentem Miroslavem Paulem přišli do Opavy v listopadu loňského roku. Mužstvo vedli ve třinácti ligových zápasech, v nichž tým získal deset bodů. Slezský FC Opava oběma děkuje za cenné služby, které pro klub odvedli a přeje jim hodně štěstí v dalším angažmá..

Opavský výběr tak nově povede trenérský tandem Radoslav Kováč – Alois Skácel. Oba s klubem podepsali dlouhodobé smlouvy. Čtyřicetiletý Kováč působil v minulosti v roli asistenta kouče ve Spartě, v současnosti nemá potřebnou trenérskou licenci, proto mu bude pomáhat bývalý sportovní ředitel Zlína a později trenér Hlučína a Nového Jičína Alois Skácel „Jsme velice rádi, že Radek i Lojza kývli na naši nabídku. Vážíme si toho, že i v této nelehké situaci nám chtějí pomoci k záchraně. Oba mají obrovskou chuť a angažmá ve Slezském FC vnímají jako velkou výzvu. Rychle jsme našli společnou řeč," těší ředitele SFC Jaroslava Rovňana..

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný (vlevo) a asistent Radoslav Kováč.

„Angažování Radka Kováče je svým způsobem i signál pro naše mladé hráče, kteří budou mít obrovskou příležitost se ukázat. Lojza Skácel už tady v minulosti úspěšně působil a opavské prostředí zná, což je velká výhoda. Věříme, že změna na trenérském postu A-mužstva přinese kýžený efekt a společnými silami se nám podaří udržet klub v nejvyšší soutěži," dodává Rovňan.

Premiéru v pozici hlavního kouče prvoligového týmu prožije Kováč v neděli, kdy Opava hostí v závěrečném utkání základní části Fortuna ligy nováčka z Českých Budějovic (17 hodin). Na aktuálně předposlední Příbram ztrácejí Slezané bod, na místa mimo barážové příčky bodů sedm.

Reklama

Související témata: