Hlavní obsah

Vyšehrad vyměnil trenéra a hned uťal bídnou sérii

Praha

Fotbalisté druholigového Vyšehradu vyměnili trenéra a hned uťali výsledkovou bídu. Čtyři vystoupení po restaru FNL proměnili Pražané v jediný bod, což odskákal kouč Roman Veselý. Ve středu už se Vyšehrad v Třinci ukázal pod vedením nového dua Oldřich Pařízek - Jaroslav Klíma a slavil výhru 2:1. "S trenérem Veselým jsme se domluvili, že bude lepší udělat změnu a dát týmu nějaký impulz," uvedl Klíma, jenž je šéfem celého klubu.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Petr Tothe z Vyšehradu a Ju Kang-hjon ze Sokolova.

Článek

Vyšehrad po koronavirové pauze výsledkově tápal. Prohrál s odepisovaným Sokolovem 0:1, následně remizoval doma s Líšní 1:1, padl 0:2 v derby na Dukla. Konečná pro trenéra Veselého, jenž s Šemíky vyhrál v minulé sezoně ČFL, přišla po domácí porážce s Chrudimí.

"Chtěl bych trenérovi Veselému poděkovat za práci, co pro klub odvedl. Fotbal je zkrátka někdy mrcha," uvedl Klíma ke změně kouče.

Odvolaný kouč mohl být se svým působením v klubu spokojený. "Byl jsem u nejlepší sezony Vyšehradu, kdy se nám povedlo postoupit do druhé ligy. Nemám se za co stydět. V klubu jsem navíc skončil ve chvíli, kdy jsme měli náskok deseti bodů na sestupové příčky, což byl náš cíl," poznamenal Veselý, byť si byl vědom, že po restartu FNL nebyly výsledky dobré. "Děkuji Vyšehradu za šanci, kterou jsem od klubu dostal."

Vedení týmu se ujal šéf klubu spolu s bývalým vyníkajícím gólmanem Oldřichem Pařízkem. A Šemíci hned vyhráli na půdě Třince 2:1. "Jednali jsme o tom, jak celou situaci vyřešit a angažování Oldřicha Pařízka nám přišlo jako momentálně nejlepší varianta," dodal.

V současnosti není jasné, zda bude klub po sezoně hledat nové trenéry. "Je možné, že bude trenér Pařízek pokračovat i dál," naznačil Klíma.

Na domácí půdě se Šemíci předvedou poprvé pod vedením nového trenérského dua v pondělí 15. června, kdy bude jejich soupeřem Hradec Králové. Momentálně je Vyšehrad na dvanáctém místě tabulky. Na sestupové příčky má náskok deseti bodů.

Reklama