Hlavní obsah

Rallye Dakar 2021 se pojede jen v Saúdské Arábii, start 3. ledna

Nový ročník Rallye Dakar bude zahájen 3. ledna v Džiddě v Saúdské Arábii, kde také po dvanácti etapách 15. ledna skončí. Oproti původním plánům tak legendární soutěž, která se letos na Blízký východ přesunula z Jižní Ameriky, nezavítá do žádné z okolních zemích.

Foto: www.loprais.cz

Aleš Loprais chystá na příští ročník Dakaru dva kamiony - Lady a Královnu.

Článek

Na čtvrteční tiskové konferenci v Paříži zástupci pořadatelské společnosti A.S.O představili jen základní informace. Stejně jako v minulém ročníku budou účastníci rallye dostávat podrobnosti o trase až bezprostředně před startem jednotlivých etap.

Zvýšená bezpečnostní opatření budou platit zejména pro kategorii motocyklů, ale obecným cílem organizátorů je zpomalení. Motocyklisté budou mít omezen počet pneumatik a povinně budou požívat airbagové vesty. Nově bude zřízena historická kategorie pro techniku vyrobenou před rokem 2000.

Foto: Sport.cz

Fotograf Marian Chytka na premiéru legendární Rallye Dakar v Saúdské Arábii nebude rád vzpomínat.

Konkrétní informace o etapách budou zveřejněny až později, trať však prý bude zcela nová. Volný den účastníci rallye stráví v Hailu.

"Saúdská Arábie zatím odhalila jen nepatrnou část svých záhad a nechala si spoustu překvapení na příští ročník v lednu 2021. Trasa, kterou jsme připravili, díky gigantické saúdské poušti nevyužívá žádnou část z minulých etap," uvedl ředitel rallye David Castera s tím, že trať v příštím roce bude techničtější, různorodější a bude obsahovat méně rychlých úsek

Reklama