Hlavní obsah

Neuvěřitelné faux pas při hlasování ve Zlaté hokejce! Postaral se o něj bývalý trenér Litvínova

Byl jediným z dvaapadesáti hlasujících expertů, kdo v 52. ročníku ankety Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hokejistu sezony nezařadil na první místo Davida Pastrňáka. Co na tom, že hvězda Bostonu má za sebou nejpovedenější základní část kariéry a spolu s Ovečkinem získal i Maurice Richard Trophy pro nejlepšího kanonýra NHL. Vladimír Kýhosovi se prostě Pastrňák na první místo nevešel... To však není jediná věc, kterou bývalý trenér Litvínova na svém hlasovacím lístku překvapil. Ještě se totiž dopustil pořádného faux pas.

Dneska je to nuda, neměl jsem čas, zhodnotil svůj outfit pro Zlatou hokejku David PastrňákVideo: Sport.cz

 
Článek

Složení jeho elitní desítky českých hokejistů je ze všech hlasujících rozhodně nejpřekvapivější. Kýhos jako jediný nezařadil na úplný vrchol Pastrňáka, nýbrž nejproduktivnějšího hráče a nejlepšího střelce uplynulé extraligové sezony Milana Gulaše z Plzně.

Mezi top ten se pak kouči, který v březnu zachránil Litvínov v extralize, následně byl ale u Chemikům nahrazen Vladimírem Országhem, nevešel ani celkově druhý Dominik Kubalík z Chicaga, přestože ve své premiérové sezoně v NHL nasázel třicet gólů.

Jak hlasovali vybraní hokejoví experti:
Vladimír Kýhos - Litvínov
1. Milan Gulaš
2. David Pastrňák
3. Petr Holík
4. Pavel Francouz
5. Ladislav Šmíd
6. Martin Zaťovič
7. Tomáš Rachůnek
8. Dávid Gríger
9. Ondřej Palát
10. Michal Moravčík
Tomáš Král - prezident Českého hokeje
1. David Pastrňák
2. Dominik Kubalík
3. Jan Kovář
4. David Krejčí
5. Milan Gulaš
6. Pavel Francouz
7. Jakub Voráček
8. Dmitrij Jaškin
9. Jakub Vrána
10. David Rittich
Josef Řezníček - ředitel extraligy
1. David Pastrňák
2. Jakub Voráček
3. Milan Gulaš
4. David Rittich
5. Dominik Kubalík
6. Jakub Vrána
7. Pavel Francouz
8. David Krejčí
9. Ladislav Šmíd
10. Tomáš Rachůnek
Robert Reichel - asistent trenéra reprezentace
1.David Pastrňák
2. Tomáš Hertl
3. Dominik Kubalík
4. Jakub Vrána
5. Filip Hronek
6. David Krejčí
7. David Rittich
8. Pavel Francouz
9. Martin Nečas
10. Milan Gulaš

Kýhos do desítky nezařadil ani útočníky Jakuba Voráčka z Philadelphie (celkově třetí), Jakuba Vránu z Washingtonu (4.), Davida Krejčího z Bostonu (7.), Dmitrije Jaškina z moskevského Dynama (9.), brankáře Davida Ritticha z Calgary (8.) nebo obránce Detroitu Filipa Hronka (10.).

David Pastrňák vyhrál počtvrté Zlatou hokejku. Bude to na h..., řekl pak o dohrávání NHL.Video: Sport.cz

Místo toho ale nezapomněl na brněnského útočníka Petr Holíka, jemuž na jeho seznamu dokonce patří třetí pozice. Do desítky se třiašedesátiletému kouči vešli i obránce Liberce Ladislav Šmíd, útočník Komety Martin Zaťovič nebo forvardi Tomáš Rachůnek s Dávidem Grígerem, kteří v uplynulé sezoně oblékali dres Karlových Varů a od příštího ročníku budou společně válet za Liberec.

Moment, taky vám něco nesedí?! Máte pravdu. V bodě dva pravidel hlasování do ankety Zlatá hokejka 2020 totiž jasně stojí, že „Anketu tvoří žebříček českých hráčů ledního hokeje." A Dávid Gríger, pětadvacetiletý rodák ze Zvolena, českým hráčem rozhodně není.

Foto: Sport.cz

Slovenský hokejista Dávid Gríger v dresu Karlových Varů.

Kýhosova faux pas se zařazením slovenského útočníka, jenž má na svém kontě devět reprezentačních startů; včetně tří z uplynulé sezony; za naše sousedy, si všimli na hokejovém svazu a ve společnosti BPA sport marketing, kteří anketu vyhlašují, a tři body pro Grígera nebyly započítány.

Reklama