Hlavní obsah

Davidová je podruhé nejlepší biatlonistkou roku

Markéta Davidová se stala podruhé za sebou vítězkou ankety Biatlonista roku. Třiadvacetiletá závodnice zvítězila s velkým náskokem před Lucií Charvátovou, která dostala za překvapivý bronz ve sprintu na mistrovství světa v Anterselvě ocenění za Výkon roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová se stala podruhé za sebou vítězkou ankety Biatlonista roku.

Článek
Fotogalerie

Třetí v anketě skončil osmnáctiletý dorostenec Ondřej Mánek, trojnásobný stříbrný medailista ze světového šampionátu v Lenzerheide.

Český biatlonový svaz vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru neuspořádal tradiční slavnostní vyhlášení a pořadí určil na základě hlasování fanoušků na portálu iDNES.cz. Výsledky svaz zveřejnil na webu.

Foto: Sport.cz

Lucie Charvátová s medailí

Český biatlonový svaz vzhledem k opatřením proti šíření koronaviru neuspořádal tradiční slavnostní vyhlášení a pořadí určil na základě hlasování fanoušků o Biatlonistu sezony na portálu iDNES.cz. "Biatlonista sezony se současně stává i Biatlonistou roku Českého svazu biatlonu," potvrdil prezident svazu Jiří Hamza.

Třiadvacetiletá Markéta Davidová byla v sezoně 2019/2020 sběratelkou třetích míst. Třikrát si doběhla pro bronz ve sprintech Světového poháru (Östersund, Le Grand-Bornand, NMNM), a navíc byla členkou bronzové smíšené štafety na MS v Anterselvě. V celkové klasifikaci SP dosáhla 14. příčkou svého dosavadního maxima.

Mladá reprezentantka, která zažívala svoji první „regulérní" sezonu v kategorii žen, vyhrála s obrovským náskokem 1525 bodů před Lucií Charvátovou, bronzovou biatlonistkou ze sprintu na světovém šampionátu.

S reprezentanty se fanoušci budou moci setkat při Mistrovství České republiky v biatlonu na kolečkových lyžích v Letohradě 29. – 30. srpna 2020. Při té příležitosti bude vyhlášen vítěz závodů Českého poháru za sezonu 2019/2020, držitel žlutých čísel Generali České pojišťovny v kategoriích dorostu a juniorů i vítěz soutěže Superstřelec Hamé mezi dorostenci a dorostenkami.

Biatlonista sezony 2019/2020:
1. Markéta Davidová 1946 hlasů
2. Lucie Charvátová 421
3. Ondřej Mánek 76
4. Michal Krčmář 51
5. Jakub Štvrtecký 45
6. Vítězslav Hornig 29
Výkon biatlonové sezony 2019/2020:
1. Lucie Charvátová – bronz ve sprintu na MS v Anterselvě – 749
2. Smíšená štafeta – bronz na MS v Anterselvě – 499
3. Markéta Davidová – 3. místo ve sprintu na SP v Novém Městě – 111

Reklama