Hlavní obsah

Američanka nedopovala, zakázané látky se jí dostaly do těla při sexu

Praha

Vysvětlení, které překvapilo. Boxerka Virginia Fuchsová byla zbavena dopingového nařčení. Americká antidopingová asociace (USADA) zjistila, že zakázané látky se jí dostaly do těla při sexu s partnerem. Ten měl brát léky, které obsahovaly nepovolené látky. Dvaatřicetiletá sportovkyně se nyní pokusí kvalifikovat na olympijské hry v Tokiu.

Foto: Facebook: Ginny Fuchs

Americká boxerka Virginia Fuchsová byla zbavena dopingovému nařčení. Zakázané látky se ji dostaly do těla při sexu s partnerem.

Článek

Fuchsová se v březnu dozvěděla, že během lednového testu byla pozitivní na zakázané látky. Při zkoumání testů USADA zjistila, že její partner bere produkty, které obsahovaly dvě zakázané látky.

„Byla jsem v naprostém šoku a netušila jsem, odkud zakázané látky pocházejí. Jsem velmi potěšena, že USADA pochopila, jak výjimečný můj případ byl. Byla to pro mě obrovská lekce a nyní, když je konec, se plně soustředím na přípravu na Tokio," citoval Fuchsovou server espon.com.

Fuchsová měla v lednu pozitivní test na letrozol a endurobol. Podle USADA šlo o nepatrné množství, takže se vyhnula trestu. "Podobné případy, stejně jako pozitivní test z kontaminovaného masa, nejsou porušením pravidel," zveřejnil vyjádření šéf USADA Travis Tygart.

Americká reprezentantka získala na mistrovství světa v roce 2018 bronz. V amatérské kariéře si zatím připsala 83 výher a 19 porážek. Pokud by byla uznána vinnou, její kariéra by byla výrazně ohrožena.

„Netušila jsem, že bych mohla být pozitivně testována po intimním kontaktu s jinou osobou. Chci poděkovat USA Boxing za to, že mi věřili a podpořili mě během posledních několika obtížných měsíců," dodala Fuchsová.

Reklama