Hlavní obsah

Posmutnělé české biatlonistky! Rok makáte a pak se ani nemůžete obléct a namalovat

Praha

Bez fanfár, bez tradiční noblesy ve společenském. Trošku to zamrzelo nejúspěšnější české biatlonistky Markétu Davidovou a Lucii Charvátovou, které si tento týden užily vyhlášení tradičních posezonních anket jen virtuálně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová na archivním snímku.

Článek
Fotogalerie

Na galavečer jako byl třeba ten loňský na konci května v Národním domě na Vinohradech, musela biatlonová veřejnost tentokrát zapomenout.

„Je to skoro jediný den v roce, kdy se můžeme hezky obléknout a namalovat," posteskla si pro biatlon.cz Markéta Davidová, která jasně ovládla anketu na webu iDNES.cz a obhájila titul Biatlonistky roku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Markéta Davidová během slavnostního vyhlášení ankety Biatlonista roku v roce 2017.

„Pořád si myslím, že ta sezóna byla taková nezakončená," přidala se Lucie Charvátová, která byla oceněna za Výkon sezóny.

Fanoušci vybrali její šokující bronzový sprint na MS v Anterselvě. Ten ještě stihla, pandemie pak záhy usekla nekompromisně a předčasně zimu i Světový pohár. A z biatlonové reality nezbyl ani tradiční ceremoniál ve své plné parádě.

„Ráda vyrážím do společnosti. A je příjemné, když se to propojí se sportem. Že nás všichni nevidí jen nabalené v zimní bundě nebo v kombinéze," dodala Charvátová pro svazový web.

Reklama