Hlavní obsah

Bayern - Mönchengladbach 2:1Bayern se přiblížil titulu. Haaland zachránil Borussii. Vysokou výhru slaví Brémy

Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili v 31. kole německé ligy Mönchengladbach 2:1 a výrazně se přiblížili zisku osmého mistrovského titulu v řadě. Tři kola před koncem vedou před druhým Dortmundem, který zvítězil v Düsseldorfu 1:0 díky brance Erlinga Haalanda z páté minuty nastavení, o sedm bodů. Bavorský celek může slavit už v úterý v Brémách. Bývalý český reprezentant Theodor Gebre Selassie se asistencí podílel na výhře Brém 5:1 nad posledním Paderbornem.

Foto: Profimedia.cz

Erling Haaland zajistil Dortmundu výhru v páté minutě nastavení

Článek

Bayern teoreticky mohl pomýšlet na titul už dnes, ale k tomu potřeboval naplno bodovat a zároveň prohru Dortmundu. Mönchengladbach skóroval v 16. minutě, jenže branka Jonase Hofmanna kvůli ofsajdu neplatila, a tak na druhé straně udeřili domácí. Joshua Zirkzee vystihl přihrávku gólmana Yanna Sommera a pohotově napálil míč do opuštěné branky. Borussia vyrovnala do konce poločasu po vlastní trefě obránce Benjamina Pavarda.

Čtyřiadvacetiletý mistr světa s Francií však své zaváhání napravil v 86. minutě, kdy před brankou našel volného Leona Goretzku, jenž Bayernu vystřelil desátou ligovou výhru za sebou.

Střídající Haaland zařídil vestfálskému celku vítězství hlavou. "Dobré týmy vítězí i ve špatných dnech," citoval klubový web devatenáctiletého Nora, který dal od lednového příchodu ze Salcburku ve dvanácti ligových zápasech jedenáct gólů.

V souboji dvou nejhorších týmů bundesligy nejprve kosovský záložník Brém Milot Rashica neproměnil v 19. minutě penaltu. O necelou minutu později jeho zklamání zažehnal spoluhráč Davy Klaassen, jenž se hlavou opřel do Gebre Selassieho centru a otevřel skóre. V 32. minutě uviděl rekordní 17. žlutou kartu v ligové sezoně domácí záložník Klaus Gjasula, čímž překonal Tomasze Hajta, jenž v dresu Duisburgu v ročníku 1998/99 nasbíral o jednu žlutou méně.

Do konce poločasu rozhodli o triumfu Brém Juja Osako a znovu Klaassen. Čtvrtou trefu Werderu přidal Maximilian Eggestein. Hostujícího gólmana Jiřího Pavlenku překonal zblízka Abdelhamid Sabiri. Konečné skóre zařídil v nastavení Niclas Füllkrug.

Předposlední Brémy ztrácí bod na šestnáctý Düsseldorf, který drží barážovou pozici, a tři body na Mohuč, jež je na první pozici znamenající záchranu v soutěži. Mohuč má ale k dobru nedělní souboj s Augsburgem.

"Utkání se nám povedlo. Vyrovnali jsme se s tlakem a zabojovali. Pět gólů je pro nás hodně dobrých. Mám velkou radost, že jsme jednoznačně vyhráli a vytvořili si mnohem jasnější šance než posledně," řekl trenér Werderu Florian Kohfeldt.

Debakl pro Daridu

Hertha Berlín, za niž odehrál celý zápas český reprezentant Vladimír Darida, podlehla doma Frankfurtu 1:4. Krzysztof Piatek poslal v 24. minutě Herthu do vedení, jenže v závěru poločasu byl vyloučen Dedryck Boyata a hosté po změně stran v početní výhodě čtyřikrát udeřili. Dvakrát se prosadil André Silva.

"V úterý hrajeme ve Freiburgu a musíme se poučit z dnešních chyb. Pro vítězství uděláme 100 procent, to vám můžu zaručit," citoval klubový web Daridu.

Wolfsburg doma remizoval s Freiburgem 2:2, přestože po 27 minutách vedl 2:0. Oba góly zařídil Wout Weghorst, který se jednou trefil z penalty. Další dvě branky neuznal domácím videorozhodčí, a tak Freiburg na přelomu poločasů srovnal.

V souboji dvou nováčků zvítězil Union Berlín na hřišti Kolína nad Rýnem 2:1. Union v lize naplno bodoval po sedmi kolech, domácí čekají na výhru stejnou dobu.

Německá fotbalová liga - 31. kolo:
Hertha Berlín - Eintracht Frankfurt 1:4
Branky: 24. Piatek - 62. a 86. Silva, 51. Dost, 68. N'Dicka
Düsseldorf - Dortmund 0:1
Branka: 90.+5 Haaland
Wolfsburg - Freiburg 2:2
Branky: 14. a 26. z pen. Weghorst - 43. Holer, 46. Sallai
Kolín nad Rýnem - Union Berlín 1:2
Branky: 90.+2 Córdoba - 39. Friedrich, 67. Gentner
Paderborn - Brémy 1:5
Branky: 66. Sabiri - 20. a 39. Klaassen, 34. Osako, 59. Eggestein, 90+2 Füllkrug
Bayern Mnichov - Mönchengladbach 2:1
Branky: 26. Zirkzee, 86. Goretzka - 37. vlastní Pavard
Páteční předehrávka

Reklama

Související témata: