Hlavní obsah

Rozhodnuto. Titul berou SINNERS

Praha
Aktualizováno

Jarní část 1. Tipsport COOL Ligy zná své šampiony. Tým SINNERS naplnil papírové předpoklady a dokráčel si k zaslouženému titulu, když ve finále zdolal svého konkurenta CZC.eSuba poměrem 3:1. Ještě před finále se ale rozhodovalo o bronzu. V zápase zklamaných semifinalistů se lépe koncentrovali hráči Eclot Gaming.

Foto: Playzone.cz

Kdo se stane mistrem CS:GO Tipsport COOL ligy? Ilustrační foto

Článek
Fotogalerie

Eclot Gaming předvedli v semifinále proti SINNERS sympatický výkon, ale na rozjeté „hříšníky" nestačili a po dvou prohrách poměrem 10:16 ztratili celou sérii 0:2. Gunrunners hráli vyrovnanější duel s CZC.eSuba, který rozhodovalo až prodloužení posledního možného zápasu. Psychická výhoda tak měla být na straně hráčů Eclot Gaming, kteří dokázali Gunrunners dvakrát předčít v základní části. To, že Eclot Gaming na Gunrunners umí, se ukázalo hned v první hře, kdy Ecloti zcela dominovali. Po jednoznačné výhře 16:5 se tak ujali vedení.

Po vyrovnaném začátku se ve druhé hře ujali vedení Gunrunners. Přesto se tým Eclot Gaming ještě před změnou stran herně zvedl a otočil stav zápasu. Gunrunners museli dotahovat. Svým soupeřům se dokázali přiblížit na jediný bod, ale klíčové kolo, které by znamenalo prodloužení, nezvládli. Výsledek 16:14 znamenal, že Eclot Gaming se postaví na stupně vítězů.

Prognózy se naplnily

Pro SINNERS hovořily snad všechny statistiky a po dominantním výkonu v základní části chtěli svoji roli favorita potvrdit. V cestě jim stála CZC.eSuba. Začátek prvního zápasu na mapě Inferno nečekal snad vůbec nikdo, protože CZC.eSuba se rychle ujala nadějného vedení 8:0. Poté přeřadili SINNERS na vyšší rychlostní stupeň a po několika taktických chybách eSuby a skvělých individuálních výkonech dokázali nepříznivý stav otočit a uzmout první bod po výsledku 16:14.

Ztráta skvěle rozjetého zápasu se projevila ve druhém měření sil na mapě Overpass. Zde pocítila CZC.eSuba válec SINNERS. Ti ukázali, jak se hraje s vypracovaným náskokem a jednoznačně své soupeře přejeli 16:3. Tým, který je spojený s hokejovým celkem Bílý Tygři Liberec tak měl možnost získat titul v nejkratší možné sérii.

Třetí mapou se stal Nuke. Hra se tentokrát přelévala ze strany na stranu. Nadějného vedení se ujali SINNERS a mnozí fanoušci už očekávali konec jarní části ligy. Jenže CZC.eSuba se dokázala neuvěřitelně psychicky zvednout a otočit nepříznivý vývoj. Výsledkem 16:13 si CZC.eSuba vynutila čtvrtý zápas.

Rozhodnutí přišlo na mapě Mirage. Opět ale CZC.eSuba nedala svému soupeři nic zadarmo. SINNERS měli před změnou stran k dispozici pohodlný náskok 11:4. Už to vypadalo, že CZC.eSuba předvede další obrat. Za stavu 13:10 pro SINNERS si favorité vzali taktickou pauzu, aby zastavili rozjetou eSubu. Tento strategický krok vyšel dokonale. SINNERS si v závěru i díky skvělému výkonu svého snipera CaNNiEho došli pro titul šampiona jarní části 1. Tipsport COOL Ligy.

Výsledky
Finále
SINNERS vs. CZC.eSuba
Na zápasy: 3:1 (16:14, 16:3, 13:16, 16:10)
O třetí místo
Gunrunners vs. Eclot Gaming
Na zápasy: 0:2 (5:16, 14:16)
Konečné pořadí
1.SINNERS
2.CZC.eSuba
3.Eclot Gaming

Reklama

Související témata: