Hlavní obsah

Liberec - Ostrava 0:0Laštůvka vychytal liberecké šance a Ostrava je ve skupině o titul

Baník remizoval v Liberci bez branek 0:0 a i díky prohře Slovácka a Českých Budějovic po 30. kole fotbalové ligy uhájil šesté místo zaručující účast ve skupině o titul. Ostravu u Nisy podržel skvělý gólman Laštůvka, který pochytal několik velkých šancí domácích. Jednou mu ve druhém poločase pomohlo i břevno.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Ostravy Jan Laštůvka.

Článek

Liberec začal zostra a první minuty patřily jemu. Už v 5. minutě běžel po parádní přihrávce Malinského sám na Laštůvku Pešek. Ostravský gólman však dobře vyběhl a jeho střelu zblízka vyrazil. Stejně tak i následnou střelu aktivního Baluty, jenž těsně minul branku ve 12. minutě.

Hra se poté trochu vyrovnala, ve 14. minutě se ocitl v dobré pozici Kaloč po rohovém kopu, míč však promáchl. Dál pak hrozil hlavně Slovan. Blízko gólu byli domácí ve 28. minutě, kdy míč propadl k Malinskému. Rychlonohý hráč šel z pravé strany sám na Laštůvku, jenže váhal se střelou i přihrávkou na Kuchtu. Jeho pokus na přední tyč skvělý Laštůvka zneškodnil. Ve 36. minutě se znovu zastřeloval Baluta, opět těsně minul.

I po pauze byli domácí aktivnější, Baník se ve druhé části ani jednou nedostal k rohovému kopu, ze kterých v té první hrozil nejvíce. V 54. minutě protáhl Malinský Laštůvku střelou pod břevno a v 59. minutě pak po rohovém kopu trefil Mikula dokonce břevno ostravské branky. Tým Pavla Hoftycha vysoko presoval a v 68. minutě se mu aktivita skoro vyplatila, když Laštůvka v tísni namazal Peškovi, ale svou chybu napravil a ránu lapil.

Ve zbytku utkání si už ani jeden tým velkou šanci nevypravoval. V závěru se na hřiště dostal i Baroš, který si tak připsal jubilejní 200. start v české nejvyšší soutěži. Severočeši s Baníkem uzavřeli základní část bezbrankovou remízou. Spolu se ještě jednou utkají ve skupině o titul.

30. kolo první fotbalové ligy:
Slovan Liberec - Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Horák - Lerch (video). ŽK: Mara, Malinský - Šašinka. Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).
Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Mara, Mikula - Alibekov, Hromada - Malinský, Baluta, Pešek (86. Zeman) - Kuchta (77. Rondič). Trenér: Hoftych.
Ostrava: Laštůvka - Fillo (33. Svozil), Pokorný, Stronati, Holzer - Kaloč, Hrubý (89. Drozd) - Potočný, Kuzmanovič, Buchta (61. Reiter, 89. Baroš) - Šašinka (61. Lalkovič). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: