Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Jablonec 3:0Klokani válí dál jako z partesu, Jablonec sestřelili ze třetího místa

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mosquera 1 : 0
14. Dostál 2 : 0
80. Hronek 3 : 0
Záznam online reportáže

Fantastický první poločas dovedl fotbalisty Bohemians 1905 k zaslouženému vítězství 3:0 nad Jabloncem. Ze svojí dominance vytěžili už do 14.minuty dva góly (Mosquera, Dostál), po přestávce přidali Hronkem třetí branku. Klokani potvrdili formu po koronavirové přestávce, když vyhráli pět ze šesti zápasů. Severočeši po zasloužené porážce opustili před nadstavbou bronzovou příčku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Miloš Kratochvíl z Jablonce a Till Schumacher z Bohemians.

Článek

Bohemka, která už měla jistotu ve druhé skupině nadstavby, si dovolila luxus. Většina opor kvůli karetnímu ohrožení nebo menšímu zranění pauzírovala nebo začala na lavičce. Oproti poslednímu duelu na Slovácku udělal kouč Klusáček osm změn. Přesto domácí dokráčeli k jednoznačnému triumfu. V semifinále skupiny o Evropu začnou na půdě Slovácka.

V první půlhodině se u Botiče odehrávala zelenobílá exhibice, klokani předváděli ťukes na jeden dotek, s Jabloncem hráli v některých pasážích bago.

V šesté minutě se Mosquera ještě zastřeloval, z malého vápna nedokázal hlavou překonat Valeše. Podruhé se ale 30letý Kolumbijec už nemýlil, hlavou zatloukl do jablonecké sítě centr Vacka. Pět set fanoušků v Ďolíčku bylo v euforii. V pohodě hrající klokani jim zasadili brzy druhý úder, když se v pádu hlavou parádně trefil Dostál. Zkušený obránce tím oslavil nedávné narození dcerky Valentýny.

Jejich tým na trávníku nadále vládl, byť už v útočné šestnáctce nebyl tak nebezpečný. Až v 37. minutě vykouzlil pohotový volej Vacek, míč prosvištěl těsně nad břevnem. Jediná hrozba Jablonce v první půli? Zblokovaný volej Sýkory po rohém kopu. Poměr střel (6:0) přesně vypovídal o průběhu zápasu.

Jenže Jablonečtí zřejmě dostali o přestávce od trenéra Rady „kartáč", do druhé půle vstoupili úplně jinak. Zjistili, že pokud se občas neumažou, nezabojují, odjedou od Botiče s ostudou. Ve vzduchu rázem visel kontaktní gól. Padl sice po výstavním voleji střídajícího Černáka, kvůli ofsajdu ale nakonec neplatila. Jablonecký mladík se nenechal odradit, vzápětí hlavou prověřil Le Gianga.

V 58. minutě mohli domácí odskočit o tři góly, ale Vaníček pálil ze šesti metrů nad. Další hrozbu vyslali hosté v 62. minutě, kdy pádil na Le Gianga Matoušek. Míč mu navíc ideálně skočil, stačilo gólmana jen přehodit. To sice hostující útočník zvládl, nicméně balon doskákal vedle levé tyče. Klokani už soupeři další šanci nedovolili, naopak v 80. minutě přidali střídajícím Hronkem třetí trefu. Šestadvacetiletý záložník tak náramně oslavil 100. ligový start.

30. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 3:0 (2:0)
Branky: 10. Mosquera, 14. Dostál, 80. Hronek. Rozhodčí: Hrubeš - Koval, Vitner. ŽK: Mosquera (Bohemians). Diváci: omezený počet (limit 500 osob na stadionu).
Bohemians: Le Giang - Bederka, Dostál, Krch, Schumacher (83. Šmíd) - Vacek (68. Květ), Hůlka, Ljovin, Mosquera (83. Ugwu) - Vaníček (60. Vodháněl), Nečas (60. Hronek). Trenér: Klusáček.
Jablonec: Hrubý - Holík, Jeřábek, Plechatý, Krob (46. Černák) - Pleštil, Kratochvíl, Považanec, Pilík (46. Matoušek), Sýkora - Doležal (74. Chramosta). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: