Hlavní obsah

Hadrava s Džavoronokem vyhráli beachvolejbalový turnaj v Opavě. Hvězdy podržel servis

Opava

Jan Hadrava a Donovan Džavoronok vyhráli turnaj Českého poháru v plážovém volejbalu v Opavě. I na třetí letošní akci tak šestkoví reprezentanti získali medaili, po prvenství na Strahově byli o týden později třetí v jiném pražském areálu v Braníku. V opavském finále porazili Jiřího Sedláka a Jana Dumka 2:0 na sety. „Jsme hodně spokojení. Projevilo se, že jsme měli před turnajem více času na přípravu," prohlásil Hadrava, kterého čeká s Džavoronokem o příštím víkendu poslední turnajová akce na písku. Pak se oba budou připravovat na sezonu v nejvyšší italské lize.

Foto: Český volejbal

Volejbalisté Jan Hadrava a Donovan Džavoronok ovládli Opava Beach Open, třetí díl Českého poháru.

Článek

Elitní čeští volejbalisté v Opavě předvedli dominantní vystoupení. Turnajem prošel Hadrava s Džavoronokem bez ztráty setu. Přitom pro oba jsou prioritní zejména palubovky v halách a šestkový volejbal. „Beachvolejbal je pro nás zábava a hlavně skvělý trénink na vzduchu. V Opavě jsme v sobotním vedru odehráli tři zápasy a měli jsme toho fakt dost. V neděli pak naštěstí spadlo jen pár kapek deště, hrálo se skvěle," popisoval Hadrava

V semifinále hvězdný pár porazil slovenskou dvojici Jakub Ihnát, Filip Gavenda. Ve finále je pak čekal Jan Dumek, se kterým prohráli o minulém víkendu v pražském Braníku v semifinále. „Chtěli jsme mu porážku oplatit. Nebylo to jednoduché, ve druhém setu jsme prohrávali o tři body. Stáhli jsme to trpělivostí a také změnou taktiky. Trošku jsme museli zaimprovizovat," tvrdil Hadrava, který několik let hrál za polský Olštýn, kde patřil k nejlepším útočným hráčům.

A právě z toho vychází beachvolejbalové taktika – sázet na servis „Hlavně v semifinále dostávalo soupeře do problémů, ve finále pak naše podaní také dělalo body," dodal Hadrava.

Po triumfu na Strahově, třetím místě v Braníku, si tak elitní čeští volejbalisté připsali další vítězství v rámci turnajů Českého poháru, který je organizovaný volejbalovým svazem. „Oproti minulému týdnu jsme zlepšili zejména příjem a nezaznamenali jsme velkou sérii chyb," těšilo Hadravu, který v letošním roce přestoupil do nejlepšího světového týmu – italské Civitanovy. Společně s Džavoronokem je čeká ještě poslední domácí turnaj v rámci beachvolejbalu, a to v příštím týdnu v Chodově u Karlových Varů.

„Chceme se rozloučit s domácím scénou umístěním na stupních vítězů, nejlépe vítězstvím. Musíme ještě potrénovat, protože si na nás budou všichni brousit zuby – po úspěchu v Opavě o to víc. Nebude to jednoduché, bude na něm patrně největší konkurence," pohlížel do budoucnosti Hadrava, kterého začátkem července bude čekat příprava v Itálii. Stejně jako jeho parťáka Džavoronoka, který odcestuje do Monzy. Italská liga, která je považována za volejbalovou NBA, začne v září.

Reklama