Hlavní obsah

Slzy rychle uschly. Unikly záběry z Djokovičovy pařby, polonahý Zverev řádil s kýblem na hlavě

Bělehrad/Praha

Když v neděli promlouval ke čtyřem tisícovkám fanoušků v Bělehradě, neubránil se slzám dojetí. Světová tenisová jednička Novak Djokovič uspořádal ve vlastním centru na břehu Dunaje první zastávku exhibiční charitativní série Adria Tour a kvůli vydařené akci s účastí prvotřídních hvězd na domácí půdě, kde se mu také vybavily vzpomínky na dětská léta, jej na chvíli přemohly emoce. Slzy ale rychle odvál čas, protože bělehradskou štaci následně završila divoká párty.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Novak Djokovič a Alexander Zverev se v Bělehradu dobře bavili.

Článek

Pařba v nočním Bělehradě jen podtrhla trend celého turnaje, při němž se, k nemalému údivu zbytku světa, naprosto rezignovalo na jakákoliv opatření související s pandemií koronaviru, byť jen připomínající sociální distanc či zpřísněný hygienický režim třeba v podobě nošení roušek.

Na večírku to hvězdy v čele s Alexanderem Zverevem či Grigorem Dimitrovem pořádně rozjely. První jmenovaný se třeba ponořil do tanečních kreací obnažený do půl těla a s kýblem na hlavě. Do všeobecného veselí se pochopitelně zapojil i vítěz celého klání Dominic Thiem.

Televizní záběry ze samotného turnaje vyvolaly příjemné reminiscence na „staré dobré časy" před koronavirovou krizí, kdy tenisté zápolili o body a tituly před zaplněnými hledišti. Na kurtě byli, jak bývalo obvyklé, rozhodčí či podavači míčů, kteří se nezdráhali nosit hráčům propocené ručníky.

„Je neuvěřitelné vidět v Bělehradě tenis bez jakékoliv sociální distance. To jako koronavirus už odešel? Jak tohle bylo řízeno a proč zde nebyla zřejmá žádná starost o rozestupy mezi lidmi, nikde žádné roušky? Znám čísla nakažených v Srbsku, ale jak je možné, že to tam takhle můžou dělat?" divil se třeba na svém twitterovém účtu bývalý elitní britský tenista Greg Rusedski.

Účastníci turnaje nicméně žádná nařízení neporušili, protože Srbsko, které hlásí sotva 50 nakažených denně, krizová opatření už zrušilo.

To ale neznamená, že zcela zmizela možnost druhé vlny epidemie, kterou by mohla hojně navštěvovaná sportovní klání akcelerovat.

Obavy vzbudil třeba případ prominentního basketbalisty Nikoly Jankoviče, který měl pozitivní test na koronavirus. A to po akci, na níž byl přítomen i Djokovič.

Reklama

Související témata: