Hlavní obsah

Ronalda láká návrat do Premier League! Kdo má o hvězdu zájem?

Už je to tady! Odchod Cristiana Ronalda z Juventusu by se mohl stát v létě realitou. O přestupu Portugalce se sice spekulovalo, padaly různé fotbalové adresy, ale konkrétní informace scházely. Španělský list Marca teď přišel s odhalením, že si zálusk na legendu CR7 dělá zálusk Chelsea. Za hráče jsou prý Blues připraveni vysázet neskutečný ranec, mluví se o 120 milionech eur, tedy sumě přesahující tři miliardy korun.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo z Juventusu v semifinále poháru s AC Milán.

Článek

List Marca uvádí, že by Juventus nechal Ronalda za patřičné finanční odstupné klidně odejít. Podle trenéra Sarriho by pak prý ožil třeba Dybala, jehož spolupráce s CR7 nefungovala ideálně. A jelikož je londýnská Chelsea připravena v létě utrácet za posily, není překvapením, že na seznamu vyhlédnutých posil týmu zë Stamford Bridge figuruje i hvězdný Portugalec.

Chelsea má vůbec velké plány na posílení. Klub již získal Hakima Ziyecha a zdá se, že je těsně před uzavřením přestupu s kanonýrem Timem Wernerem z Lipska.

Ronaldo se do Juventusu stěhoval v roce 2018 z Realu Madrid za 117 milionů eur, a ačkoli byl od té doby důležitou součástí týmu, v poslední době se mu už tolik nevedlo. Nic na tom nemění fakt, že Juventus před pár dny postoupil do finále Italského poháru přes AC Milán. Po remíze 1:1 v prvním duelu brala v odvetě Stará dáma remízu 0:0, což jí stačilo. Turínský klub nemusela mrzet ani penalta, kterou právě Cristiano Ronaldo v 16. minutě odvety neproměnil.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Cristiano Ronaldo (nejblíže) střílí v zápase italského poháru proti AC Milán. Zápas byl hrán kvůli pandemii koronaviru bez diváků.

Pro odchod CR7 do Premier League mluví i to, že na Ostrovech má jeho jméno stále velký zvuk, když před lety zářil v barvách konkurenčního Manchesteru United.

Reklama

Související témata: