Hlavní obsah

Litvínov má posilu z KHL. Ulovil účastníka tří MS

Litvínov

Hokejový Litvínov odtajnil další novou akvizici pro příští sezonu. Žlutočerný dres oblékne lotyšský reprezentační zadák Uvis Janis Balinskis, který uzavřel s Vervou roční kontrakt s opcí. Severočeský klub o jeho příchodu informoval v tiskové zprávě.

Foto: HC Verva Litvínov

Lotyšský obránce Uvis Janis Balinskis se stal novou posilou Litvínova.

Článek

Třiadvacetiletý bek nastupoval poslední čtyři sezony v Kontinentální lize, kde hájil barvy Rigy. V té minulé nastřádal ve 48 utkáních celkem 13 bodů za pět gólů a osm asistencí.

„Je to hráč, který je v nejlepším hokejovém věku. Udělal obrovský progres v Dinamu Riga. Komplexní obránce, kterého můžeme využít do přesilovek i oslabení. Počítáme s ním jako s jedním z top obránců," uvedl trenér Vervy Vladimír Országh.

„Uvise jsem měl možnost poslední dva roky sledovat v KHL a v loňské sezoně udělal obrovský výkonnostní posun. Byl nejlepším obráncem Dinama Riga. Je to mladý hráč s velkým potenciálem. I přes svůj mladý věk má za sebou tři seniorské šampionáty a přes 100 zápasů v KHL," řekl generální ředitel Vervy Pavel Hynek.

Rodák z Ventspilsu se od roku 2017 pravidelně účastní světových šampionátů, na nichž odehrál dohromady devatenáct duelů s bilancí pěti branek a čtyř nahrávek.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno